Nieuwe regels voor milieuzones Amsterdam

De meest vervuilende en ongezonde voertuigen mogen straks Amsterdam niet meer in. Zo worden er de komende jaren milieuzones ingevoerd voor bestelvoertuigen, taxi’s, touringcars en brom- en snorfietsen.
B&W hebben de plannen hiervoor ter inspraak vrijgegeven. Daarin staat onder meer dat vanaf 1 januari 2017 bestelvoertuigen met een dieselmotor gebouwd voor 1 januari 2000 de milieuzone niet meer in mogen.
Vanaf 1 januari 2018 zijn alleen nog taxi’s welkom gebouwd vanaf 1 september 2009 en mogen enkel touringcars gebouwd vanaf 1 januari 2005 de stad nog in. Ook vanaf 1 januari 2018 mogen brom- en snorfietsen ouder dan 1 januari 2011 Amsterdam niet meer in.
Benzineauto’s die voor 1992 zijn gebouwd krijgen straks geen parkeervergunning meer. Voor auto’s die op diesel rijden ligt de grens op 2005. De bedoeling is dat deze regel al op 1 september wordt ingevoerd. De nieuwe regels zullen gaan gelden voor nieuwe voertuigen en nieuwe inschrijvingen op de wachtlijsten. Voor huidige vergunninghouders en mensen op de wachtlijst verandert er niets.
Bron: Verkeersnet.nl
Foto: Verkeersnet.nl

Geef een antwoord