boegpraat 2 podcast

Boegpraat deel 2: podcast over de circulaire economie in de haven van Amsterdam

In 2025 willen de haven van Amsterdam als Europese zeehaven een koploper zijn in de transitie naar een duurzame samenleving. Dat gaat niet vanzelf en levert elke dag stof tot nadenken op. Omdat we dat nadenken liever (en beter) samen doen, gaan we de komende tijd met bedrijven en partners uit de haven in gesprek. En jij kunt meeluisteren. Want dit is Boegpraat, de podcast.

In een serie van vijf podcasts gaan we in gesprek over onze strategische doelen, ambities en plannen. Elke week ontvang je direct de link naar de nieuwe podcast in jouw mailbox.

Aflevering 2: Circulaire economie, met Dorien Staal en James Hallworth

In de tweede aflevering van Boegpraat hebben we het over de circulaire economie. Een economie waarbij materialen en grondstoffen constant worden hergebruikt, daar willen we naartoe. Maar dat gaat niet vanzelf. Hoe pakken we dit aan? En wat is er allemaal nodig om de ambitie – Amsterdam circulair in 2050 – waar te maken?

James Hallworth, Commercial Manager Circulair bij Port of Amsterdam vindt dat we dit niet aan de markt of de consument moeten overlaten. Dorien Staal, Algemeen Directeur van Voorbij Prefab, voegt daar aan toe ‘dat we het onszelf ook niet te makkelijk moeten maken’. Hoe we het dan wel moeten doen? Daarover gaan James, Dorien en Eric in deze tweede aflevering in gesprek.

Luister naar de podcast

Via deze link kun je de tweede podcast Boegpraat over de circulaire economie beluisteren.

Geef een antwoord