state of region amsterdam

Borghese Logistics bouwt logistiek warehouse in de Amsterdamse haven

Borghese Logistics bouwt een modern logistiek warehouse in het Atlaspark in de haven van Amsterdam. Aan de Kaapstadweg wordt op een kavel ter grootte van 56.000 m² een warehouse van 40.000 m² ontwikkeld voor meerdere gebruikers. Het gekozen ontwerp laat een flexibele indeling toe.

 

Maatwerk

Afhankelijk van de wens van de gebruiker kan het warehouse flexibel worden ingericht. Daarbij is het centrum te splitsen in grote en kleine units.  Ook zijn bijzondere faciliteiten zoals geconditioneerde opslag of extra beveiliging mogelijk.Dit warehouse zal voldoen aan alle moderne eisen (ESFR, BREEAM, TAPA, etc.) die aan nieuwbouw worden gesteld. Het gebouw bestaat onder meer uit de volgende faciliteiten:      

  • distributie centrum van 40.000 m² 
  • individuele units tot 20.000 m² 
  • 90 auto parkeerplaatsen  
  • 35 laad-/losplatforms 
  • vrije hoogte 12,4 m 
  • maximale vloerbelasting tot 5.000 kN/m² 

Voor het eerste deel van 14.320 m² is inmiddels een gebruiker gevonden.

 

Atlaspark ideaal gelegen

Het terrein voor deze ontwikkeling wordt uitgegeven door het Havenbedrijf Amsterdam. Havenbedrijf Amsterdam is blij met de ontwikkeling van een modern nieuw onderkomen voor trendsetters/marktpartijen. Het Atlaspark is ideaal gelegen, namelijk de combinatie van alle modaliteiten: zee- en binnenvaart transport, lucht-, weg- en spoortransport is uniek. Geen ander bedrijvenpark biedt een multimodale situering van dit niveau en op deze schaal. De locatie en ontwikkeling biedt de nieuwe gebruiker de mogelijkheid de efficiency te optimaliseren, door gebruik te maken van de diverse modaliteiten in de haven, om beter te kunnen inspelen op toekomstige ontwikkelingen.

 

De ontwikkelaar van het project, Borghese Logistics heeft ruime ervaring met logistiek vastgoed. Zo realiseerde Borghese Logistics in 2014 al 88.000 m² waaronder het nieuwe distributiecentrum voor Nippon op de Maasvlakte in Rotterdam. Op dit moment wordt door Borghese Logistics in Nieuwegein het nieuwe logistieke vers centrum voor Ahold en ND ontwikkeld en gebouwd.

De eerste paal is geslagen en de verwachting is dat het project op 1 januari 2016 zal worden opgeleverd.

 

Meer informatie

Informatie over dit project is beschikbaar bij Rutger-Jan van Broekhoven van Borghese Logistics. Hij is telefonisch te bereiken op nr. 033-246 40 10

 

Bron: Port of Amsterdam

Geef een reactie