dcb energy waterstof

DCB Energy opent tankstation voor waterstof op Schiphol Trade Park bij Hoofddorp

DCB Energy heeft onlangs samen met OG Clean Fuels op Schiphol Trade Park bij Hoofddorp haar eerste waterstoftankstation officieel geopend. Trucks die op waterstof rijden, kunnen hier laden. De hub biedt de mogelijkheid om zowel bestelbussen (700 Bar), vrachtwagens (350 Bar) als personenauto’s waterstof te laten tanken. Bij het multifuel tankstation is ook een aantal opstelplaatsen voor vrachtwagens die elektrisch willen laden.

Bron: DCB Energy.

De locatie is uniek, het is namelijk het eerste multifuel tankstation in Nederland waar naast de traditionele brandstoffen ook alle schone brandstoffen worden aangeboden. Zo kan men hier terecht voor CNG+, LNG, HVO100 (Hydrotreated Vegetable Oil), snelladen en waterstof. Overigens biedt DCB Energy ook HVO100 aan op het tankstation bij Aalsmeer.

“Op deze locatie dichtbij Schiphol kan waterstof niet ontbreken. De ambities van de gemeenten Haarlemmermeer en Amsterdam zijn groots met betrekking tot schoonrijden. Wij zijn trots dat we er op deze manier er aan bij kunnen dragen met ons netwerk van DCB Energy HUB’s in Nederland en Belgie, nl. een duurzame en mobiele toekomst voor iedereen. Continue zetten we ons daar voor in met al onze energie. Dit is een belangrijke mijlpaal”, aldus Hans de Hek, salesmanager bij DCB Energy.

Waterstof

Rijden op waterstof (H²) Een onuitputtelijke, CO2-neutrale energiebron. Een energiedrager die energie ‘op kan slaan’ om later te gebruiken. Te mooi om waar te zijn? Voor ons niet. Wij werken hard aan een toekomst waarin iedereen duurzaam opgewekte waterstof kan tanken. Er komen steeds meer waterstofauto’s en wij zorgen voor waterstoftankpunten.

Waarom waterstof?

  • schoon, geen CO2-uitstoot.
  • grote actieradius, supersnel tanken.
  • onuitputtelijk, het is een hernieuwbare brandstof.
  • geschikt voor personenauto’s, bedrijfswagens en zwaar transport.

Waterstof is feitelijk geen brandstof, maar een energiedrager. Waterstof wordt omgezet in elektrische energie via een zogeheten brandstofcel, waardoor het rijden op waterstof zeer schoon is en zero emissie oplevert.