DHL Express bedient met nieuwe, tiende vestiging de Metropoolregio Amsterdam

DHL Express opent in de Metropoolregio Amsterdam zijn tiende Nederlandse servicecenter. Het distributiecentrum verrijst in Nieuw Vennep. Deze week werd het hoogste punt bereikt.

Dit is een origineel persbericht van DHL Express Nederland.

Met de viering van het bereiken van het hoogste punt kondigde DHL Express op 1 november 2021 de komst van zijn tiende Service Center in Nederland aan. Het centrum verrijst op Venneppark in Nieuw-Vennep, waar het goed is aangesloten op de in- en uitvalswegen die van belang zijn voor het bedienen van de regio Amsterdam. In het centrum worden internationale expreszendingen verwerkt, die worden aan- en afgevoerd via de eigen luchthub van DHL Express op Schiphol. Van daaruit zijn er aansluitingen op alle uithoeken van het wereldwijde DHL-netwerk. De nieuwbouw is ingegeven door de groei in expresleveringen; dat betreft naast internationale e-commercezendingen veelal medische zendingen zoals vaccins en monsters, reserveonderdelen en andere high value goederen. Vanuit het Service Center worden twee CityHubs in Amsterdam belevert van waaruit fietskoeriers in 40 routes hun zendingen in de verschillende stadsdelen van Amsterdam bezorgen.

Het nieuwe Service Center wordt gebouwd volgens de hoogste duurzaamheidsnorm BREEAM-Outstanding. Zo wordt er gebruik gemaakt van grijs water, zonnepanelen en worden er bijenkasten geplaatst in de ecotuin die bij het Service Center komt. Naast  oog voor duurzaamheid is er veel aandacht voor een veilige werkomgeving van medewerkers. Met de bouw van dit Service Center is een investering gemoeid van €20 miljoen; de aannemer is bouwbedrijf Aan de Stegge Twello. Vanuit Nieuw Vennep is er straks werk voor ruim 200 koeriers. De opening is voorzien voor september 2022.

Hoogste punt bouw DHL Express Service Center op bedrijventerrein Venneppark