P + R e-cargobike

Eerste P + R met e-cargobike geopend in Amsterdam

Amsterdam heeft de primeur om als eerste stad in Nederland een P + R met E-cargobike aan te kunnen bieden. De service is speciaal voor monteurs, installateurs, bouwvakkers en andere klussers in de stad die de parkeerkosten steeds verder zien stijgen. Leuke bijvangst: het scheelt flink wat bestelbusjes in de stad.

De oplossing is simpel: Reserveer een parkeerplaats en vrachtfiets, parkeer de bus aan de rand van de stad, laad de spullen over die je nodig hebt in de vrachtfiets, stap op en ga fluitend naar de klant. Het scheelt de helft aan parkeerkosten, lange zoektochten naar een plekje en flinke ergernissen.

‘We helpen de monteur én de stad’

Het idee komt van MOBIAN en DOCKR. MOBIAN levert reserveringsoftware voor parkeerplaatsen en DOCKR biedt vrachtfietsen aan in abonnementsvorm. ‘Het idee werkt aan twee kanten’, begint Laurens Bushoff van MOBIAN. ‘We reduceren kosten voor de monteurs, installateurs en klussers die in Amsterdam moeten zijn.’ Willem Boverhof van DOCKR vult aan. ‘En aan de andere kant helpen wij de stad in haar ambities om Amsterdam schoner te krijgen met minder bestelbusjes in de stad.’

Dagelijks meer 25.000 bestelbusjes de stad in

Uit onderzoek van Topsector Logistiek en Connekt blijkt dat dagelijks meer dan 25.000 bestelbusjes de stad Amsterdam in en uitrijden. Meer dan de helft van al die busjes komen voor rekening van monteurs, installateurs en bouwvakkers.

De eerste P + R locatie met een E-cargobike is sinds vorige week beschikbaar in AmsterdamWest bij de Mobihub Rembrandtpark.