regeerakkoord metropoolregio amsterdam

Eerste ondernemers verbinden zich aan Smart Logistics Hub

Drie start-ups hebben deze week afspraken gemaakt om binnen de Smart Logistics Hub te gaan werken aan innovatie in de logistiek en de bedrijfsconcepten voor een circulaire Westas.

 

De Hub is speciaal opgericht voor start-ups die willen pionieren met nieuwe ideeën. De Schiphol Group stelt hiervoor in The Grounds op Schiphol een jaar lang werkplekken beschikbaar voor de jonge bedrijven. De drie ondernemers die zich het spits afbijten zijn:

  • Bean to barrel: een bedrijf dat zich richt op het hergebruiken van koffieprut. De logistiek om dit te realiseren is de grote uitdaging.
  • Road Freight Specialist: beheert een zoekmachine voor internationaal transport en logistiek.
  • De Bedrijfscamping: deze start-up ontwikkelt een concept voor het flexibelen bedrijventerrein waar huurcontracten voor de lange termijn niet bestaan en alles wat collectief kan, ook collectief is. De eerste bedrijfscamping komt in Zaanstad.

 

 

Ook een gratis werkplek?
In de Smart Logistics Hub zijn tien gratis werkplekken beschikbaar voor innovatieve start-ups in de logistiek en circulaire economie. Ook interesse, neem dan eerst de voorwaarden door. Denk je daar aan te voldoen, neem dan contact op met Jan Willem Wesselink van de SLH. 

 

Auteur: Anke Hoets

Geef een antwoord