Eerste paal Joint Inspection Center de grond in

In het bijzijn van vertegenwoordigers van luchthaven en bedrijfsleven, is op 11-11-2014 de eerste paal van het Joint Inspection Center (JIC) geslagen op Schiphol Zuidoost. 
In het  JIC kunnen de verschillende handhavers en inspectiediensten gezamenlijk werken aan het one-stop-shop model. Het gebouw is zo ontworpen dat de controles zoveel mogelijk geïntegreerd uitgevoerd kunnen worden op rustmomenten in de logistieke goederenstroom. Eerder dit jaar gingen pilots van start met de bedrijven Fast Forward Freight en Rhenus Logistics inzake scannen op afstand (remote scannen). De proeven zijn onderdeel van het programma Schiphol Smartgate Cargo.

Schiphol SmartGate Gargo

Het gebouw is onderdeel van het programma Schiphol SmartGate Cargo, een samenwerking van Douane, Amsterdam Airport Schiphol, Air Cargo Netherlands en KLM Cargo. Doel van het programma is het bewerkstelligen van een veilige, snelle en efficiënte vrachtafhandeling en nauwere samenwerking op het gebied van controle, snelheid, veiligheid en betrouwbaarheid van de luchtvrachtketen. Het is een publiek-private samenwerking en een gezamenlijk initiatief van de Douane, Amsterdam Airport Schiphol (AAS), Air Cargo Netherlands (ACN) en KLM Cargo.
Bron: schiphol-smartgate.nl

Geef een reactie