25 maart: informatiesessie RVO over subsidies Horizon Europe

Avatar

rvo horizon europe

Datum: 25 maart 2021

Tijd: 10:00 - 15:50 uur

Locatie: Online (aanmelden verplicht)

Is uw bedrijf of kennisinstelling in internationaal verband bezig met onderzoek, technologische ontwikkeling en/of innovatie? Dan kan het Europese programma Horizon Europe u vanaf 2021 ondersteuning bieden. RVO brengt u op de hoogte van de mogelijkheden binnen dit programma in een serie online evenementen. Op donderdag 25 maart staan onder meer energie en mobiliteit op de agenda.

In maart 2021 zal de Rijksoverheid feestelijk stilstaan bij de start van het nieuwe Europese onderzoeks- en innovatieprogramma Horizon Europe. Tijdens een reeks online evenementen, georganiseerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO, het nationaal contactpunt voor Horizon Europe) brengen we u op de hoogte van de mogelijkheden binnen dit grote financieringsprogramma.

De serie evenementen begint met een kick-off evenement over het belang van Horizon Europe voor Nederland, waarin de nadruk vooral zal liggen op de beleidsmatige aspecten. Vervolgens gaan we in 5 afzonderlijke thematische events meer in praktische zin in op de financieringsmogelijkheden binnen het betreffende thema voor onderzoekers en ondernemers in Nederland.

Lees het uitgebreide programma per thematisch event

Horizon Europe Kick-off online event

Tijdens het kick-off event op 4 maart stonden onder andere de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en de staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat stil bij het belang van het Europese kaderprogramma voor onderzoek en innovatie voor Nederland en Europa. Daarnaast deelden ervaringsdeskundigen prof. Eveline Crone (vice-president van de European Research Council) en Lucas Janssen (CEO van CEAD) wat de impact van Europese financiering is geweest voor hun onderzoek of onderneming.

Bekijk de Kick-off terug

25 maart thematisch evenement over energie, mobiliteit en klimaat

Voertaal: Engels.

De thematische evenementen bieden praktische informatie over de financieringsmogelijkheden binnen Horizon Europe. Ook krijgt u tips voor het schrijven van een goede aanvraag.

Ochtendprogramma

Een plenaire livestream over de verschillende mogelijkheden die Horizon Europe biedt binnen het betreffende thema. Daarnaast delen ervaringsdeskundigen en experts tips en tricks voor een succesvolle aanvraag.

Middagprogramma

Verschillende parallelle infosessies en workshops door de National Contact Points van RVO. Deze kunnen themaspecifiek zijn, maar ook themaoverstijgend. Voorbeelden van de themaoverstijgende parallelle sessies:

  • De juridische en financiële regels van Horizon Europe
  • Marie Skłodowska Curie Actions
  • European Research Council grants
  • European Innovation Council (voor ondernemers)

Daarnaast is er gedurende de dag de mogelijkheid om nieuwe relevante contacten te leggen door een matchmaking tool. Ook kunt u door middel van ‘virtual stands’ direct uw vragen stellen aan de relevante National Contact Points van RVO.
Stel uw programma per dag samen door te kiezen aan welke programmaonderdelen u wilt deelnemen.

Aanmelden

Meld u aan via het online aanmeldformulier en geef aan op welke dagen u (gedeeltelijk) wil deelnemen.

Last modified: 25 maart 2021