ACN Industriesessie 1 voor luchtvrachtsector

Avatar

industriesessie 1

Datum: 28 maart 2019

Tijd: 15:15 - 16:30 uur

Locatie: Courtyard by Marriott Hotel Bosweg 15, Hoofddorp

Om ontwikkelingen en innovatie in de Nederlandse luchtvrachtsector nog beter in beeld te krijgen, organiseert ACN vanaf maart industriesessies. Deze sessies van precies 60 minuten worden ‘inhoudelijk gesponsord’ door branchegenoten (leden en niet-leden) en zijn toegankelijk voor alle ACN-leden. Donderdag 28 maart vindt de eerst ACN Industriesessie plaats met als thema: transparantie & betrouwbaarheid.

Raoul Paul vertelt over de ins-and-outs van een Air Cargo Truck Management Platform dat Cargohub ontwikkelde. Het platform maakt air cargo trucking tussen vervoerders, afhandelaars en luchtvaartmaatschappijen voorspelbaar en beheersbaar. Binnen het platform kunnen vervoerders truckopdrachten insturen naar de afhandelaar. Zo kan niet alleen de aangevraagde slottijd kenbaar worden gemaakt, maar ook informatie worden gedeeld over de hoeveelheid vracht en worden aangeven of het een combinatie of full truck load betreft. Ook wordt alle onderliggende documentatie automatisch digitaal opgeslagen.

Validaide platform

Daarna presenteren Eelco de Jong, co-founder van Validaide en Robert Jungblut van Panalpina het Validaide platform. Een online platform met gestandaardiseerde checklists en elektronische workflow die de aanbod, mogelijkheden en kwaliteit van airlines, afhandelaars en truckers zichtbaar maakt om zo de efficiëntie en de betrouwbaarheid van de luchtvrachtketen te vergroten. Panalpina is de lanceringsklant van deze digitale tool en zet het in om de risico’s voor pharma-vracht van transportroutes beter te kunnen identificeren en beoordelen.

Bent u voornemens aanwezig te zijn tijdens deze Industrie-sessie, dan kunt u zich aanmelden via een mail aan petra@acn.nl.

Aanmelden als spreker voor een Industrie-sessie?

Maandelijks (de laatste donderdag van de maand) organiseren we een ACN Industrie-sessie. We willen deze bijeenkomsten zoveel mogelijk samen met de leden van ACN organiseren, dus voel je vrij om een onderwerp aan te dragen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een innovatief product waar je heel trots op bent, of een visie op een bepaald onderwerp of ontwikkeling. Ons belangrijkste selectiecriteria is de (potentiële) bruikbaarheid van het onderwerp voor de Nederlandse luchtvrachtindustrie. Voor meer informatie: www.acn.nl/call-for-proposals-acn-industrie-sessies

Met vriendelijke groet,

ACN – Air Cargo Netherlands

Last modified: 18 maart 2019