Blockchain en artificial intelligence in de luchtvrachtketen

Avatar

blockchain luchtvracht

Datum: 23 april 2019

Tijd: 14:45 - 17:30

Locatie: Atos, Burgemeester Rijnderslaan 30, Amstelveen

Dinsdag 23 april organiseert een delegatie van de sectorraad dienstverleners een voorlichtingsbijeenkomst over blockchain en artificial intelligence, cruciale componenten in de luchtvrachtketen van de toekomst.

Jessica Hofmann, blockchain Lead van Atos, vertelt over de ins-and-outs van blockchain en gaat in op de vraag welke waarde blockchain kan toevoegen in en aan de luchtvrachtketen. Hierbij worden problematiek én kansen uit de praktijk vertaald naar potentiële oplossingen; hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan het real-time inzichtelijk maken van (status van) zendingen, het creëren van een ‘singe source of truth’ voor het gehele luchtvracht ecosysteem of het ontwikkelen van een supply chain oplossing.

Vervolgens komt Bas Stroeken, Intelligent supply chain team van Atos, aan het woord. Hij zal vertellen hoe op artificial intelligence gebaseerde nieuwe technologie ingezet kan worden om binnen de luchtvrachtketen voorspelbaarheid van aanlevering te verbeteren, daardoor kosten te verlagen, risico’s te mitigeren, en klanttevredenheid te verbeteren. Hij doet dit aan de hand van voorbeelden uit de logistieke sector waarbij zogenaamde “predictive” en “prescriptive” analytics oplossingen gekoppeld worden aan bestaande supply chain systemen.

Tijdstip en aanmelden bijeenkomst

De bijeenkomst begint om 15.00 (inloop vanaf 14.45 uur) en duurt tot 17.00 uur. We sluiten af met een netwerkborrel.

Bent u voornemens aanwezig te zijn tijdens deze bijeenkomst, dan kunt u zich aanmelden via een mail aan petra@acn.nl.

Last modified: 31 maart 2019