Bijeenkomst over bouw langste spoortunnel Tallinn – Helsinki

Avatar

langste spoortunnel

Datum: 24 april 2019

Tijd: 13:00 - 17:00

Locatie: ZJA Zwarts & Jansma Pedro de Medinalaan 7 1086 XK Amsterdam

Bouwen Nederlandse bedrijven binnenkort de langste spoortunnel ter wereld? Kom op 24 april naar Amsterdam voor informatie over de geplande spoortunnel tussen Tallinn en Helsinki.

Tussen Tallinn en Helsinki is een onderzeese spoortunnel gepland. Het moet de langste tunnel ter wereld worden voor goederen en passagiers, met 4 stations. Voor de kust van Helsinki zullen kunstmatige eilanden worden gemaakt, waar 50.000 mensen kunnen wonen en werken. Het project is geraamd op € 15 miljard voor de tunnel en € 150 miljard om alle andere plannen te realiseren.

Kansen voor Nederlandse bedrijven

Er zijn interessante opdrachten voor Nederlandse bedrijven op het gebied van baggerwerkzaamheden, (tunnel-)bouw, ontwerpen van de infrastructuur, werkzaamheden voor de bouw van stations en spoor, vastgoedontwikkeling en stedelijke planning en architectuur. Aangezien de kunstmatige eilanden zelfvoorzienend worden, is ook knowhow op het gebied van agrofood en energie zeer gewenst.

Informatiebijeenkomst

Op 24 april komt de initiatiefnemer van dit ambitieuze project, Peter Vesterbacka, naar Nederland om zijn plannen toe te lichten. Voor bedrijven is dit een unieke kans om te laten zien waarom hij met Nederland zou moeten samenwerken.

Aanmelden en kosten

Meld u aan voor de bijeenkomst. Deelname is gratis. Er zijn slechts 25 plaatsen beschikbaar.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met:
Yvette Entius, Regional Economic Envoy for business development in the Nordic and The Baltic Countries
E: yvette.entius@minbuza.nl
T: +45 3370 7209
M: +45 3149 4140

Last modified: 2 april 2019