BREIKERS Café: Hoe pak je emissievrij 2025 aan?

Avatar

3e vrachtcafé 2019

Datum: 10 oktober 2018

Tijd: 16:00 - 18:30

Locatie: Proeflokaal De Prael Houthavens, Nieuwe Hemweg 2, 1013 BG Amsterdam

Vraag jij je ook wel eens af of het slimmer kan als je de zoveelste pakketdienst langs ziet komen? Of als je op weg naar kantoor wéér achter een vuilniswagen stilstaat? Ben je benieuwd hoe jouw organisatie slimmer en schoner bevoorraad kan worden? En hoe je hierover afspraken maakt met leveranciers? Laat je informeren en inspireren tijdens het BREIKERS Café op 10 oktober.

Door het transport slimmer in te richten (bijvoorbeeld samenvoegen ladingen) houden we voertuigen weg uit de drukke stad en verminderen we files. Door vanuit distributiecentra aan de rand van de stad met schone voertuigen goederen naar hun eindbestemming te laten brengen, werken we ook aan een betere luchtkwaliteit. Of je nu verlader, vervoerder of ontvanger bent; iedereen heeft een rol in slim en schoon vervoeren.

Wie, wat en waar

In Proeflokaal De Prael Houthavens hoor je hoe onder andere ING, Suez en de Green Business Club Zuidas invulling geven aan de ‘zero emissie 2025′ ambitie. Onderzoekers van de Hogeschool van Amsterdam vertellen wat je als ‘ontvangende’ partij kunt doen.

Tijdens het inspiratiecafé gaan we in op het werken met een hub.Dat is een fysieke plek waar goederen van het ene voertuig naar het andere (zero-emissie) voertuig worden overgeladen. Ook gaan we in op het bundelen van vervoersstromen. Zoals in Amsterdam-Zuidoost, waar bedrijfsafval gezamenlijk wordt opgehaald.

BREIKERS organiseert dit café in samenwerking met Slim en Schoon 2025, een netwerk van bedrijven die écht werk maken van slim en schoon vervoer door de stad. Meer informatie over dit netwerk vind je hier.

Aanmelden BREIKERS Café

Meld je hier aan voor het BREIKERS Café op 10 oktober. Graag tot dan!

• Inloop: 16.00 – 16.30 uur
• Programma: 16.30 – 17.30 uur
• Netwerkborrel: 17.30 – 18.30 uur
• Proeflokaal De Prael Houthavens, Nieuwe Hemweg 2, 1013 BG Amsterdam

Het Proeflokaal is zowel met het OV als met de auto goed bereikbaar. Er is voldoende parkeergelegenheid (betaald).

Last modified: 2 oktober 2018