Congres: Living mobility

Avatar

living mobility

Datum: 16 april 2019

Tijd: 10:00

Locatie: Pakhuis De Zwijger

Pakhuis de Zwijger organiseert samen met Ananda Groag en Rebel Group het congres Living Mobility, waarin we mobiliteit, klimaat en gebiedsontwikkeling met elkaar verbinden. We geven antwoord op dé vraag van het komende decennium: hoe realiseren we de enorme groei van onze steden, op een gezonde en duurzame manier, en blijven we mobiel binnen die stad? Op Living Mobility geven toonaangevende key note speakers hun visie, bespreken we inspirerende cases uit binnen- en buitenland, én zijn er natuurlijk workshops voor de overdracht van concrete tools. Bouw met ons mee op Living Mobility.

Dit is waarover Living Mobility met u wil denken. Een vraag op verschillende vlakken, vereist een oplossing op alle vlakken. Om de bevolkingsgroei in de grote steden aan te kunnen, moeten er voor 2030 één miljoen nieuwe woningen bijkomen. Ter illustratie; dat is grofweg twee keer het huidig aantal woningen in Amsterdam. Mobiliteit speelt een belangrijke rol in deze opgave en simpelweg uitbreiden van spoor en weg is niet langer voldoende effectief en efficiënt. Heel praktisch: zonder slimmer gebruik van bestaande mogelijkheden, zonder nieuwe oplossingen, of mobiliteitsconcepten, kunnen al die woningen niet eens worden gerealiseerd en blijven de klimaatdoelen buiten bereik. Er is een andere manier van plannen nodig. Gebiedsontwikkeling biedt bij uitstek de ruimte om met een frisse blik naar de toekomst te kijken, integraal, innovatief en inclusief.

Doe en denk mee op 16 april

Living Mobility is een congres waarbij mobiliteit en gebiedsontwikkeling met elkaar verbonden worden en dat op lokaal, landelijk én internationaal niveau inspiratie én concrete handvatten biedt (stedenbouwkundig, verkeerskundig, bekostiging, besluitvormend). Bouwen en bewegen; mobiliteit, niet als onderwerp op zichzelf, maar als pijler van een gezonde stad en geoliede stad. Een congres waarbij we gaan verkennen hoe mobiliteit in de toekomst onderdeel wordt van wonen. Van visie tot praktische aanpak in de ontwikkeling én initiatie van totaalconcepten, van organisatie tot de exploitatie en implementatie.

Meer informatie via Pakhuis De Zwijger.

Last modified: 5 februari 2019