Cyssec-sessie: Ask us anything

Avatar

cyssec-sessie ask

Datum: 4 september 2018

Tijd: 15.00 - 17.00

Het Schiphol Cyber Security Center (CYSSEC) organiseert op dinsdag 4 september een Ask Us Anything sessie. In deze sessie zullen experts letterlijk alle vragen omtrent digitale veiligheid beantwoorden waar organisaties tegenaanlopen.

Heb jij technische vragen waarbij je wel wat expertise kunt gebruiken? Wil je weten wat de succesfactoren zijn van een goede awareness campagne? Waar je het beste mee kunt beginnen als je cybersecurity risico’s van je organisatie in beeld wilt brengen? Of waar je moet beginnen met het verbeteren van de beveiliging? Vraag het de experts!

Privacy

Het legal team van Schiphol is op 4 september ook aanwezig. Privacy staat bij veel organisaties hoog op de agenda, mede wegens de recent ingevoerde AVG/GDPR wetgeving. Loop je daardoor tegen (nieuwe) problemen aan? Wil jij bijvoorbeeld weten hoe je Privacy Assessments het beste kunt uitvoeren? Hoe ver moeten we gaan in de naleving van de AVG? Ask anything!

Internet of Things

Een eerdere sessie ging over de overlap tussen Digitale en Fysieke Veiligheid. In samenwerking met Scarabee werd onder andere aandacht besteed aan de gevaren van de Internet of Things. De technologische en economische kansen van digitale verbondenheid tussen apparaten gaan hand in hand met digitale dreigingen. Experts van Scarabee Security Group lieten zien hoe makkelijk met internet verbonden camera’s te hacken zijn en hoe apparaten kunnen worden ingezet voor DDOS aanvallen.

Ook werd stil gestaan bij het gemak waarmee online (gevoelige) informatie kan worden achterhaald. Aan de hand van een online zoektocht omtrent een fictief profiel konden de deelnemers aan de sessie zelf ervaren hoe makkelijk het is om gevoelige informatie van iemands privébestaan te vinden.

Ten slotte is uitgelegd hoe een handige hacker kan inspelen op de gevaren van (openbare) WiFi connecties. Met behulp van een apparaatje is het voor een kwaadwillende kinderspel om onbeveiligd WiFi-verkeer af te luisteren. Dit apparaat zendt signalen uit en doet zich voor als één van de access points waar een WiFi gebruiker een connectie mee wilt maken, waarna de apparatuur van het slachtoffer automatisch verbinding maakt. Vervolgens kan het WiFi-verkeer van de gebruiker worden opgeslagen en geanalyseerd.

Ask Us Anything

Aanmelden voor deze sessie op 4 september en de CYSSEC nieuwsbrief kan door een mail te sturen naar cyssec@schiphol.nl.

Last modified: 19 juli 2018