Datakwaliteit & accountantscontrole bij toewijzen CO2-uitstoot per lading

Avatar

ABN AMRO vergroening wegverkeer

Datum: 15 juli 2020

Tijd: 11:00 uur

Locatie: Online (aanmelden verplicht)

Steeds meer opdrachtgevers willen weten hoeveel CO2-uitstoot het transport van hun lading gekost heeft. Logistieke dienstverleners en hun onderaannemers kunnen dat berekenen, zeker in Nederland en andere hoogontwikkelde landen. Maar het wordt lastiger als de vervoersketen langer en internationaal wordt: dan neemt de kwaliteit van de data af. Minder nauwkeurig, meer gemiddeld, geschat in plaats van gemeten of soms helemaal niet beschikbaar. Hoe gaat u in dat soort gevallen om met een ketenberekening van CO2–uitstoot ?

Naarmate CO2-uitstoot van transport belangrijker wordt, laat staan als ze beprijst wordt zoals in 2021 in Duitsland al gaat gebeuren, des te strakker worden de eisen aan de berekende uitstoot per transportopdracht. Opdrachtgevers zullen accountantsverklaringen gaan vragen aan de transporteurs: er moet aangetoond worden dat wat u opgeeft waarheidsgetrouw is. Hoe werkt dat? Is dat makkelijk te doen? Kan een huisaccountant dat al, of heeft u een gespecialiseerde (en dure) accountant nodig?

Datakwaliteit en accountantscontroles: gecertificeerd CO2–uitstoot toewijzen aan lading per opdrachtgever’ is het derde webinar uit de serie over Carbon Footprinting voor logistiek. Carbon Footprinting gaat over het toewijzen van CO2-uitstoot van transport, opslag en overslag aan individuele opdrachten en klant. Hoe doet u dat in de praktijk? Wat is de achtergrond? En welk voordeel haalt u eruit?

Wat komt u tijdens dit webinar te weten?

In dit webinar herhalen we kort hoe toewijzen werkt en waarom dat gevraagd wordt. We laten zien hoe er door datakwaliteit aan brongegevens te hangen een betrouwbare boekhouding ontstaat. En hoe huisaccountants tot goedkeurende verklaringen kunnen komen.

Wilt u weten hoe dit voor u werkt? Sluit dan zeker aan bij dit webinar. Naast de presentatie kunt u altijd uw specifieke vraag voorleggen.

De expert

Herman Wagter is programmamanager bij Connekt. Herman zet zich in voor duurzame oplossingen ter verbetering van transport en mobiliteit met de focus op beter en slimmer gebruik van innovatieve technologie.

Herman Wagter

Aanmelden voor dit webinar

U kunt kosteloos deelnemen aan dit webinar. Het webinar vindt plaats op woensdag 15 juli om 11.00 uur. U kunt zich hiervoor aanmelden via deze link. U krijgt dan een uitnodiging in uw mailbox met verdere instructies hoe u kunt deelnemen.

Last modified: 9 juli 2020