De politiek over mobiliteit Amsterdam e.o.

Datum:

Debat van de Amsterdamse politiek over mobiliteit. In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen toetst Pakhuis De Zwijger de lokale partijprogramma’s op hun visie voor één van de meest urgente uitdagingen van de stad Amsterdam en haar metropoolregio. Hoe ziet de mobiele toekomst van Amsterdam eruit? Raadsleden en experts praten onder meer over de logistiek van de stad, het openbaar vervoer en fietsers, voetgangers en auto’s.
Gaat het ons lukken om de bereikbaarheid van Amsterdam te waarborgen, of staan we over een paar jaar stil? En welke ingrepen moeten er worden genomen: wordt Amsterdam autovrij, autonoom of dé stad van openbaar vervoer? Samen met praktijkexperts, politici en de zaal, gaan we op zoek naar het beste mobiliteitsbeleid voor Amsterdam, de metropoolregio en haar inwoners.
Tijdens dit verkiezingsdebat vragen we een aantal kenners om een specifieke uitdaging voor een mobiel en bereikbaar Amsterdam te introduceren. Waar ligt volgens hen de uitdaging voor de stad in de volgende vier jaar? Vervolgens gaan verschillende politici met elkaar in gesprek over de maatregelingen die zij voor ogen hebben om de stad mobiel en bereikbaar te houden. Sluiten de verschillende partijprogramma’s wel aan op de agendeerde mobiele uitdagingen die in het veld opgemerkt worden?

Logistiek: Walther Ploos van Amstel

De ontwikkeling van een goede logistiek in Amsterdam wordt steeds urgenter. Wat moet er gebeuren om onze groeiende stad mobiel en bereikbaar te houden, ook als er straks twee miljoen mensen in onze stad wonen, werken en recreëren
Introductie door: Walther Ploos van Amstel (lector City Logistics & E-Mobility, HvA).
Meer informatie via Pakhuis De Zwijger.

Last modified: 2 maart 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.