Handelsmissie e-mobility naar Gdynia in Polen

Avatar

laadpunten noord-holland flevoland

Start datum: 13 november 2019 - Eind datum: 15 november 2019

Bent u actief in e-mobility? En wilt u kennismaken met de economische kansen in die sector in Polen? Ga dan van 13 tot en met 15 november mee met de zakelijke verkenningsmissie naar Gdynia in Polen.

Het doel van deze missie is het ondersteunen van Nederlandse bedrijven bij het verkrijgen van inzicht van en toegang tot de Poolse markt.

Voor wie?

Deze missie is interessant voor bedrijven en organisaties die een beeld willen opbouwen van markten die in beweging zijn. U komt in contact met belangrijke spelers en experts op het gebied van e-mobility en u kunt uw innovatieve oplossingen laten zien.

Vergroening Poolse economie

E-mobility is een belangrijk onderwerp in Polen. Er zijn ambitieuze plannen en er wordt inmiddels aanzienlijk geïnvesteerd, vooral op gemeentelijk niveau. De Poolse overheid ziet e-mobility als een belangrijk middel om luchtvervuiling in steden tegen te gaan en de economie te vergroenen.

Kansen voor Nederlandse bedrijven

De sector groeit razendsnel, de elektrische bus verovert op dit moment veel steden als de meest prominente innovatie. Daarnaast is het opzetten en uitbreiden van de laadinfrastructuur een belangrijke uitdaging. Nederland staat in Polen bekend als voorloper op het gebied van e-mobility. De Poolse markt is duidelijk geïnteresseerd in de Nederlandse ervaring, kennis en technologie, die de sector een impuls kan geven. Op die manier kan het Nederlandse bedrijfsleven zich goed positioneren voor de komende jaren.

Conferentie Urban e-Mobility Forum

Op 14 en 15 november kunt u deelnemen aan het Urban e-Mobility Forum. Hier komen alle stakeholders op het gebied van e-mobility bijeen om gezamenlijk oplossingen te vinden die de overgang naar elektrisch vervoer versnellen, om zo de steden onderling beter te verbinden. Lokale overheden, bedrijfsleven en Europese experts komen hier bij elkaar.

Speeddating

Voorafgaand aan de conferentie kunt u speeddaten met Poolse bedrijven en instanties. Deze sessies worden op maat gemaakt door lokale partijen (Netherlands Polish Chamber of Commerce, de Stichting ter Bevordering van e-Mobility in Polen en evenementen- en mediabureau Poland Today).

Kansenrapport

Deze missie geeft opvolging aan de sectorstudie ‘E-mobility in Poland as a business opportunity’. Wilt u dit rapport ontvangen? Stuur dan een mail naar Daniel Tserepnin.

Programma

Op de 1e dag neemt u deel aan het Urban E-mobility Forum en ontmoet u relevante besluitvormers, stakeholders en potentiële zakenpartners. Op de 2dag kunt u deelnemen aan het Forum of u kunt bij voldoende belangstelling een bedrijfsbezoek brengen in een stad naar wens. Tijdens netwerkevenementen en matchmaking legt u (informeel) contact met relevante partijen, toegespitst op uw individuele behoeftes.

Voorlopig programma

Datum Onderdeel
13 november Vlucht Amsterdam – Gdansk & transport naar Gdynia
14 november – ochtend Speeddating Nederlandse bedrijven met Poolse bedrijven en instanties
14 november – middag Deelname Urban e-Mobility Forum
14 november – avond Netwerkreceptie of diner
15 november – optie 1 Deelname en eventueel optreden als panellist/spreker Urban e-Mobility Forum
15 november – optie 2 Programma in een stad (bijvoorbeeld Warschau of Gdansk): bedrijvenbezoek, meet & greet Poolse bedrijven / business mixer, presentatie van en in gesprek met lokale of centrale overheidsinstanties

Kosten

Deelname kost € 500 excl. btw per organisatie (max. 2 deelnemers per organisatie). Elke deelnemer meldt zich apart aan. Bij meer dan 2 deelnemers betaalt u € 250 excl. btw per extra deelnemer.

Het dienstenpakket dat u hiervoor krijgt, bestaat uit:

  • deelname aan Urban e-Mobility Forum;
  • organisatie van individuele speeddating (maatwerk per deelnemer);
  • netwerkevenementen (o.a. netwerkdiner in Gdynia);
  • collectief lokaal vervoer;
  • lokale ondersteuning tijdens het verblijf.
Reis- en verblijfkosten en eventuele meerkosten die u maakt voor de individuele speeddatin zijn voor eigen rekening. Een reisbureau is gevraagd een reisarrangement samen te stellen. U kunt hiervan gebruik maken, maar u kunt er ook voor kiezen om uw eigen reis en accommodatie te boeken. Suggesties voor de te boeken vluchten en accommodaties ontvangt u na bevestiging van uw aanmelding.

Aanmelden

Meld u aan vóór 28 oktober. Daarna kan RVO.nl niet garanderen dat u ook gebruik kunt maken van de matchmaking en het vooraf gereserveerde reisarrangement. Wij vinden het belangrijk dat organisaties binnen de genoemde opzet en doelstelling vallen. Aanmelding betekent daarom niet automatisch deelname aan de missie. Wij beoordelen de aanmeldingen  op volgorde van binnenkomst. Na aanmelding voeren wij per bedrijf een intakegesprek. Op die manier kunnen wij onder andere de matchmaking voor uw bedrijf zo goed mogelijk voorbereiden.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met:

Daniel Tserepnin, adviseur Internationale Programma’s bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
E: daniel.tserepnin@rvo.nl

of

Sanne Kaasjager, hoofd Economische Afdeling bij de Nederlandse ambassade in Warschau
E: sanne.kaasjager@minbuza.nl

Last modified: 14 oktober 2019