Nationaal Verkeerskundecongres 2020 (deel II)

Avatar

nationaal verkeerskundecongres

Datum: 4 februari 2021

Tijd: 12:45 - 17:30 uur

Locatie: EXPO (onder voorbehoud)

Dataexpert Jasper Soetendal van de Vervoerregio Amsterdam geeft op 4 februari digitaal een presentatie op het Nationaal Verkeerskundecongres 2020. Hij laat zien hoe de Data Top 15 ingezet wordt om verkeerskundig inzicht te krijgen.

Doel van het landelijke programma ‘Digitalisering Overheden’ is om er voor te zorgen dat in 2023 alle wegbeheerders ‘digitaal capabel in mobiliteit’ te zijn. Hiervoor is o.a. de Data Top 15 opgesteld.

De nadruk ligt hier bij vaak op het publiceren van data maar het biedt ook mooie nieuwe mogelijkheden voor diezelfde wegbeheerders om met deze data aan de slag te gaan. Met een aantal praktische voorbeelden uit de Metropoolregio Amsterdam willen we laten zien hoe je de Data Top 15 in kan zetten om je eigen mobiliteit slimmer te maken.

Presentatie Jasper Soetendal

Tijdens het Nationaal Verkeerskundecongres staan diverse thema’s centraal, zoals de techniek van zelfrijdende voertuigen, wat kunnen we leren van analyses van verkeersveiligheid, snellaadinfrastructuur, etc. Jasper Soetendal sluit af en gaat in op de vraag: “Hoe kan de Data Top 15 ingezet worden om verkeerskundig inzicht te krijgen?

Last modified: 15 december 2020