Online: AAAfternoon over Datagedreven mobiliteit in de logistiek

Avatar

datagedreven mobiliteit

Datum: 25 maart 2021

Tijd: 16:00 - 17:00 uur

Locatie: Online (aanmelden verplicht)

‘Datagedreven mobiliteit in de logistiek’ is het thema tijdens de eerstvolgende bijeenkomst van Amsterdam Airport Area en Amsterdam Logistics. We nodigen je uit voor onze AAAfternoon op 25 maart.

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan bij Jozien van der Wal van AAA.

De digitalisering in de logistiek (logistiek 4.0) is afgelopen jaar in een versnelling gekomen. Dit gaat van slimme verkeerslichten tot en met de regie van complexe wereldwijde supply chains. Hierin worden onder andere artifical intelligence (AI), robotisering en automatisering toegepast. De ontwikkelingen dragen bij aan de optimalisatie, de veerkracht en de duurzaamheid van de logistiek.

De Metropoolregio Amsterdam biedt een aantrekkelijk vestigingsmilieu voor bedrijven die actief zijn in deze sector: het digitale logistieke bedrijvenecosysteem groeit. Vanuit de publieke-private kant wordt ook geïnvesteerd: het programma Amsterdam Logistics werkt vanuit een visie- en uitvoeringsagenda aan initiatieven en projecten in de logistieke sector op de thema’s: slim, schoon en samen. Een van de initiatieven is Connected Transport Corridors (CTC).

Sprekers bijeenkomst Datagedreven mobiliteit in de logistiek

Tijdens de AAAfternoon gaan Frans van der Beek (programmamanager Amsterdam Logistics) en Janneke Nijsing (projectleider CTC Amsterdam Westkant) in op het programma en zijn projecten. Hoe versterkt het programma de logistieke concurrentiepositie van de metropoolregio Amsterdam? En wat hebben logistieke bedrijven en overheden hieraan?

Verder licht Janneke middels concrete voorbeelden, kansen en knelpunten (‘zicht en inzicht’) het initiatief CTC Amsterdam Westkant toe. Hoe zet je slimme mobiliteit en slimme infrastructuur in binnen de metropoolregio Amsterdam? En wie hebben we daarvoor nodig? Je bent van harte welkom!

Last modified: 9 maart 2021