PHB-bijeenkomst herstructurering bedrijventerreinen

redactie

afbeelding call living lab

Donderdag 8 maart organiseert het Projectbureau Herstructurering Bedrijventerreinen (PHB) – met name voor gemeenten – de bijeenkomst Financiering nodig voor de verbetering of verduurzaming van uw bedrijventerrein? Bijeenkomst HIRB- en OTW-subsidie en inspiratie voor de circulaire economie.
De provincie Noord-Holland investeert in de kwaliteitsverbetering en verduurzaming van bestaande werklocaties (bedrijventerreinen) in de Metropoolregio Amsterdam (MRA). Hiervoor biedt de provincie twee subsidieregelingen voor gemeenten:

  • Herstructurering en Intelligent Ruimtegebruik Bedrijventerreinen (HIRB).
  • Ondersteuning Toekomstbestendige Werklocaties (OTW).

De OTW-subsidie kunt u nu al aanvragen. Binnenkort worden de toetsingscriteria en voorwaarden voor de HIRB-tender 2018 door de provincie bekendgemaakt. De aanvraag moet rond 26 april zijn ingediend.
De regeling bepaalt wie de subsidie mag aanvragen; gemeenten of ondernemers- en parkmanagementverenigingen. PHB kan gemeenten daarbij gratis ondersteunen.
PHB ondersteunt gemeenten, ondernemers- en parkmanagementverenigingen bij de kwaliteitsverbetering en verduurzaming van bedrijventerreinen door het concreet maken van kansen en knelpunten, adviseren bij het maken van een plak van aanpak en het koppelen van kennis en ervaring op andere bedrijventerreinen (bruikbare voorbeelden en business modellen).
Graag nodigen wij u uit voor de informatieve bijeenkomst op donderdag 8 maart.  In de bijeenkomst zal Kim Ruijs, beleidsadviseur Economie van de Provincie Noord-Holland, onder andere aandacht besteden aan:

  • Wat houden de HIRB- en OTW-regelingen in?
  • Thema’s waarvoor subsidie beschikbaar is (onder andere herstructurering, beheer, duurzaamheid, transformatie en breedband/glasvezel)
  • Wat zijn de toetsingscriteria?
  • Waar moet ik rekening mee houden bij een subsidieaanvraag?

Circulair inspirerend en praktisch
Daarnaast zal onder anderen Micha Hes, business development manager van Havenbedrijf Amsterdam, vertellen over de wijze waarop de visie en strategie van de haven handen en voeten krijgt in het ontwikkelen van circulaire bedrijvigheid in het havengebied.
Wanneer?

  • Donderdag 8 maart
  • 09.30 – 10.00 uur ontvangst met koffie/thee
  • 10.00 – 12.00 uur inhoudelijk programma
  • 12.00 – 13.00 uur lunch en netwerkmogelijkheid

Waar?
(onder voorbehoud)
Circular Expo
Er zijn voldoende gratis parkeerplaatsen beschikbaar.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar Monci Klein Langenhorst.
Graag tot 8 maart!

Last modified: 26 januari 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.