Slimme en schone bevoorrading in Zaanstreek Waterland

Avatar

bevoorrading zaanstreek

Datum: 6 mei 2019

Tijd: 15:30 - 17:30

Locatie: De Patronage, Draaibank 11, Zaandam

Bijna alle gemeenten uit de Zaanstreek Waterland hebben het streven naar slimme, schone en duurzame mobiliteitsoplossingen in hun coalitieakkoord opgenomen. Een belangrijke missie waar ook veel bedrijven in deze regio aan werken. Maar hoe kunnen gemeenten en bedrijven beter samenwerken? Welke slimme oplossingen zien we al in andere regio’s ontstaan en waar is vraag naar? Deze vragen proberen we samen met jou te beantwoorden.

Samen met onze partners werken we aan een slimme, groene en gezonde regio.  Slimme en schone (stads)logistiek is daar een belangrijk onderdeel van. Denk maar eens aan alle internetbestellingen die thuis worden bezorgd, restaurants en winkels die hun voorraad krijgen aangeleverd, afval dat wordt ingezameld en aan alle logistiek die bij een verbouwing komt kijken. Stadslogistiek blijft groeien en als er niets gebeurt, kan dit ten koste gaan van de leefbaarheid en de bereikbaarheid van een stedelijke omgeving.

Programma slimme en schone bevoorrading Zaanstreek Waterland

  • Gerard Slegers, Wethouder Verkeer en Vervoer gemeente Zaanstad
  • Eric Sens – Deudekom / Simply Mile over logistieke Hubs rond steden
  • Willem Post – Rutte Groep over City Barging: Stadslogistiek over water
  • Robert Oosting – Spaarnelanden over Green Collecting: Een unieke samenwerking in afvallogistiek
  • 30 seconden pitch: Wil jij iets kwijt of kun je de hulp van de andere aanwezigen goed gebruiken? Bereid jouw 30 seconden pitch voor en wij zorgen dat je aan het woord komt!
  • Aansluitende netwerkborrel

Kun je zelf niet aanwezig zijn, maar denk je dat deze bijeenkomst interessant is voor iemand uit jouw netwerk? Dan vinden we het leuk als je deze uitnodiging doorstuurt.

Aanmelden

Aanmelden voor deze bijeenkomst op 6 mei kan via de Amsterdam Economic Board.

Dit event is onderdeel van de reeks  ‘Slim, Groen en Gezond in de Regio’

De Metropoolregio Amsterdam bestaat uit zeven deelregio’s. Elke deelregio heeft specifieke kenmerken en dus specifieke functies en kansen. Met deze eventreeks wil de Board verder inzoomen op de maatschappelijke uitdagingen die regionaal spelen en de juiste spelers aan elkaar verbinden om deze uitdagingen gezamenlijk aan te gaan. In deze reeks brengen we een bezoek aan  Zuid-Kennemerland, Almere Lelystad, Zaanstreek, Amstelland-Meerlanden,  IJmond en Gooi en Vechtstreek.

 

Last modified: 11 april 2019