State of the Region 2020 MRA: vooruitkijken na een roerig jaar

Avatar

state region 2020

Datum: 2 december 2020

Tijd: 15:45 17:00 uur

Locatie: Online (aanmelden verplicht)

State of the Region is hét jaarlijks terugkerende kritisch optimistische evenement, waarin we samen een blik werpen op de gezamenlijke kracht en het vermogen van de Metropool Amsterdam. We verbinden toekomstvisie aan actie nu.

Deze editie zoomen we in op de economische gevolgen van de coronacrisis, de lessen die we hieruit leren, en de acties die partijen in en om Amsterdam nemen om uiteindelijk beter en duurzamer uit de crisis te komen. We kunnen het virus misschien nog niet de baas, wel kunnen we actie nemen om mensen snel opnieuw perspectief op werk te geven en in organisaties bedrijfsprocessen duurzaam in te richten.

Burgemeester van Amsterdam Femke Halsema spreekt haar jaarlijkse ‘State of the Region’ uit en prominenten uit bedrijfsleven, wetenschap, overheid en culturele instellingengaan vervolgens met elkaar in gesprek over de toekomst van de regio en wat vandaag nodig en haalbaar is.

Duurzaam uit de crisis

Corona heeft een ongekende impact op de gezondheid, het mentale welzijn en de bestaanszekerheid van veel organisaties en mensen in de regio Amsterdam.
Tegelijkertijd biedt de huidige economische tegenwind kansen om de ingezette koers naar een CO2 neutrale en circulaire regio te versnellen. In de ziekenhuizen maar ook elders is de coronacrisis een driver voor innovatie, digitalisering, data-uitwisseling en samenwerking. De overheid toonde zich krachtig en flexibel, net als organisaties die in no-time hun bedrijfsvoering omgooiden om het hoofd boven water te houden of nieuwe kansen te grijpen. Dat willen we vasthouden.

Dit vraagt om een nieuw evenwicht tussen (economische) groei, gezondheid en duurzaamheid in een MRA die diverser en digitaler wordt. En gezamenlijk te werken aan een slimme, groene en gezonde toekomst van de regio.

Wanneer

State of the Region is overal in de regio online te volgen op 2 december 2020 tussen 15:30 en 17.00 uur.

Voor wie?

State of the Region is toegankelijk voor iedereen die interesse heeft in, en bijdraagt aan de slimme, groene, gezonde toekomst van de Metropool Amsterdam

De gezamenlijke overheden in de Metropool Amsterdam (MRA), de Amsterdam Economic Board en amsterdam&partners organiseren ‘State of the Region’ voor de derde keer.

Last modified: 12 november 2020