Toekomst Schiphol: is groei nog mogelijk

redactie

foto bij toekomst schiphol
De haat-liefdeverhouding tussen luchthaven Schiphol en de regio is ongekend. Om te blijven voldoen aan de groeiende reisvraag wil de luchthaven groeien, maar met de druk om meer woningen te bouwen in de regio is de strijd om ruimte losgebarsten. Eén van de bepalende onzichtbare factoren bij deze groei is geluid van vliegtuigen waardoor een bijzonder planologisch niemandsland wordt gecreëerd. Wat is de invloed van vliegtuiggeluid op het landschap en steden? En is een groei van Schiphol realistisch?
We gaan in gesprek met auteur Kees Christiaanse over zijn boek ‘The Noise Landscape’ en met deskundigen over de groei van Schiphol.

Met onder anderen

  • Kees Christiaanse, KCAP Architects&Planners.
  • Jaap Modder, owner Brainville, Chair Council on Tall Buildings, boardmember Deltametropolis.
  • Adam Elzakalai, wethouder Economische zaken, Luchthavenzaken, Ruimtelijke Ordening en Sport Gemeente Haarlemmermeer.

Meer informatie bijeenkomst toekomst Schiphol

Meer informatie over het programma volgt zsm op de website van Pakhuis De Zwijger. U kunt zich daar ook aanmelden.

Over het boek The noise landscape

De wijde omgeving van grote luchthavens, die te maken krijgt met geluidsoverlast, extra infrastructuur en tijdelijke vormen van architectuur, is in The Noise Landscape voor het eerst onderzocht als een samenhangend fenomeen. Maar dergelijke geluidslandschappen zijn wereldwijd in opkomst. Hun afmetingen overtreffen in veel gevallen die van naburige steden en steken die in termen van economisch belang soms naar de kroon.
Aan de hand van acht Europese praktijkgevallen (Amsterdam, Zürich, Londen-Heathrow, Frankfurt, München, Madrid en de twee Parijse luchthavens) doet Kees Christiaanse voor het eerst verslag van de manier waarop deze landschappen tot stand komen als de uitkomst van technologische bepalingen, wat erin plaatsvindt en hoe ze kunnen worden geïnterpreteerd.

Last modified: 2 januari 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.