Webinar AI4Cities: via AI minder CO2 in Amsterdam

Avatar

AI4Cities

Datum: 20 augustus 2020

Tijd: 10:00 - 11:00 uur

Locatie: Online (aanmelden verplicht)

Amsterdam zoekt samen met vijf andere Europese steden ondernemers of leveranciers met een kunstmatige intelligentie (AI)-oplossing voor het verminderen van CO2. Heeft je zo’n oplossing? Meld je dan nu aan via de website van AI4Cities. Ben je geïnteresseerd en wil je meer weten voordat je je aanmeldt? Er wordt op 20 augustus een webinar georganiseerd over het traject.

Het webinar is in het Engels. Aanmelden kan via de website.

Waar gaat AI4Cities over?

AI4Cities is een driejarig, EU gefinancierd project dat Europese steden samenbrengt op zoek naar kunstmatige intelligentie (AI)-oplossingen om koolstofneutraliteit te versnellen. Helsinki (Finland), Amsterdam (Nederland), Kopenhagen (Denemarken), Parijs (Frankrijk), Stavanger (Noorwegen) en Tallinn (Estland) zijn de zes Europese steden en regio’s die leveranciers vragen om AI-oplossingen te bieden voor mobiliteit en energie-uitdagingen. De oplossingen moeten uiteindelijk bijdragen aan het verminderen van de CO2-uitstoot en het nakomen van onze klimaatverplichtingen.

Amsterdam klimaatneutraal

Amsterdam wil een duurzame stad zijn, voor nu én voor de generaties na ons. Een groene, gezonde, en welvarende stad voor iedereen die hier woont, werkt of op bezoek komt. Om de gemiddelde temperatuurstijging op aarde beperkt te houden moeten we met z’n allen de CO2-uitstoot verminderen. Daarom vermindert Amsterdam in 2030 haar CO2-uitstoot met 55% en in 2050 met 95% in vergelijking met de uitstoot in 1990. Lees meer over de Routekaart Amsterdam Klimaatneutraal 2050.

Meer informatie

Wil je meer weten of heb je nu al vragen? Neem dan contact op met Anja Reimann, Projectleider AI4Cities, a.reimann@amsterdam.nl.

Last modified: 10 augustus 2020