Webinar over CIXS: slimme toegang tot steden

Avatar

TIL

Datum: 26 mei 2020

Tijd: n.t.b.

Locatie: Online

De toegang tot steden en andere dichtbevolkte gebieden in Nederland wordt een steeds grotere uitdaging. Denk aan de zero emission zones, duurzame stadslogistiek of aan kwetsbare kades en bruggen waarbij een wegbeheerder liever niet heeft dat er zware vrachtwagens rijden. Met een aantal leden heeft Connekt een concept uitgedacht voor de toegang tot steden: CIXS (Cooperative Intelligent Access). Tijdens dit webinar kijken de sprekers naar de mogelijkheden van dit systeem en kunnen deelnemers vragen stellen.

Nu zijn er natuurlijk wel verkeersbesluiten bekend, zichtbaar met borden en vaak vastgelegd in databases. Maar wat te doen met de dynamische verkeersbesluiten, die tijdelijk gelden en toegespitst zijn op specifieke weggebruikers? Hoe maak je die kenbaar aan zowel de automobilist als de vrachtwagenchauffeur en zijn planner? Databases zijn daar te rudimentair voor en het liefst willen we geen monolithisch systeem waar een partij uit de VS de dienst uitmaakt doordat zij over alle relevante data beschikt.

Samen met een deel van haar leden heeft Connekt een concept uitgedacht: CIXS (Cooperative Intelligent Access). Gezamenlijk werken we toe naar een oplossing die via machine-to-machine-communicatie zowel statische als dynamische verkeersbesluiten beschikbaar stelt voor elke weggebruiker. Geen databases met één monopolist, maar een nieuwe markt waar wegbeheerders geholpen worden met het regelen van de toegang, de markt innovatieve toepassingen kan ontwikkelen en waar de gebruiker duidelijk geïnformeerd wordt over de op dat moment geldende regels.

In dit webinar kijken we naar de mogelijkheden van Cooperative Intelligent Access. Er komen verschillende doelgroepen aan het woord. Wat is precies de problematiek, wat is CIXS en de structuur hiervan en hoe zien we deze ontwikkelingen in internationaal perspectief? 

Voor de deelnemers is er de mogelijkheid om via de chat vragen te stellen die de sprekers dan zullen beantwoorden. 

Updates en aanmelden voor het webinar over CIXS?

Momenteel zijn we druk bezig dit webinar op te zetten. Zodra er meer bekend is over het programma, is dat te lezen op deze pagina en communiceren we hierover via onze sociale media.

Geïnteresseerd in dit webinar? Laat het weten via bijgaande link.

Last modified: 14 april 2020