Webinar Connekt: Brandstof en energie

Avatar

webinar brandstof

Datum: 24 juni 2020

Tijd: 11:00 uur

Locatie: Online

‘Brandstof en energie’ is het derde webinar uit een serie over Carbon Footprinting. Carbon Footprinting is een instrument waarmee de CO2-uitstoot door transport en logistiek in kaart wordt gebracht door het voeren van een goede basisadministratie van CO2-uitstoot, een gestandaardiseerde manier van berekenen en het analyseren van de gegevens. In deze webinars worden handvatten gegeven om de CO2-uitstoot gestandaardiseerd en betrouwbaar te berekenen met de hulp van een aantal richtlijnen.  

Een goed inzicht in CO2-uitstoot wordt steeds belangrijker voor vervoerders en verladers. Met dit inzicht kan de uitstoot worden teruggedrongen en kosten worden bespaard. Daarbij komt de opgave om de CO2-uitstoot toe te wijzen per lading per opdrachtgever.  Als vervoerders en verladers inzicht hebben in de brandstof en energiedata die bij vervoersopdrachten hoort, kan deze informatie makkelijk automatisch omgerekend worden naar CO2-uitstoot. De bedoeling is dat de data, brandstof/ energie en lading/ vervoersopdrachten, bij elkaar passen. In de praktijk blijkt dat deze data nog op allerlei verschillende manieren wordt gemeten of geschat. Dit terwijl betrouwbare cijfers van groot belang zijn.  

Wat komt u tijdens dit webinar te weten?

Dit webinar gaat over de brandstof en energiedata die bij vervoersopdrachten hoort. Deze brandstof en energiedata is namelijk automatisch om te rekenen naar CO2-uitstoot. In dit webinar leert u hoe dit op een betrouwbare manier kunt doen. 

De expert

Herman Wagter is programmamanager bij Connekt. Herman zet zich in voor duurzame oplossingen ter verbetering van transport en mobiliteit met de focus op beter en slimmer gebruik van innovatieve technologie.

Herman Wagter

Aanmelden voor dit webinar

U kunt kosteloos deelnemen aan dit webinar. Het webinar vindt plaats op woensdag 24 juni om 11.00 uur. U kunt zich hiervoor aanmelden via deze link. U krijgt dan een uitnodiging in uw mailbox met verdere instructies hoe u kunt deelnemen.

Last modified: 18 juni 2020