Webinar: naar een digitale supply chain voor reserveonderdelen

Avatar

digitale reserveonderdelen

Datum: 9 juni 2020

Tijd: 14:00 uur

Locatie: Online (aanmelden verplicht)

Steeds meer serviceorganisaties ontdekken de relevantie van ‘Additive Manufacturing’ om hun supply chain voor reserveonderdelen te verbeteren. Additive Manufacturing (AM, ook wel 3D-printen genoemd) biedt mogelijkheden om de efficiëntie en duurzaamheid van supply chains voor after-sales service te verhogen. Zo zorgt AM meestal voor lagere voorraadniveaus en beperkt het risico’s rond beschikbaarheid. Het identificeren van geschikte reserveonderdelen voor de toepassing van AM is echter duur en tijdrovend. Geschoold (en duur) personeel moet verschillende onderdelenkenmerken beoordelen.

Om dit proces te stroomlijnen, hebben we een systematische procedure ontwikkeld die voornamelijk gebaseerd is op gegevens die vaak worden gebruikt voor de optimalisatie van supply chains. Voorbeelden hiervan zijn historische vraag, kosten per eenheid, levertijd of aantal leveringsopties. Daarnaast worden bedrijfsdoelstellingen geëvalueerd en in de beoordeling meegenomen aan de hand van multicriteria-analyses. Uiteindelijk leidt de aanpak tot een rangschikking van het onderdelenassortiment die het mogelijk maakt om het AM-initiatief te richten op de meest veelbelovende onderdelen.

Wat komt u tijdens dit webinar te weten?

In dit webinar schetsen we de verschillende stadia die een organisatie moet volgen om de supply chain van onderdelen te digitaliseren en benadrukken we het belang van een systematische beoordeling van het onderdelenassortiment. We geven een live demonstratie van een beschikbare softwareoplossing om deze stap te ondersteunen en beschrijven de toepassing van de aanpak bij de Nederlandse Spoorwegen. In het laatste deel van het webinar gaan we in op vragen die u relevant acht voor de toepassing van AM in uw bedrijf.

Het webinar ‘Naar een digitale supply chain voor reserveonderdelen’ staat open voor een internationaal publiek. De voertaal zal dan ook Engels zijn.

Aanmelden voor dit webinar

U kunt kosteloos deelnemen aan dit webinar. Het webinar vindt plaats op dinsdag 9 juni om 14.00 uur. U kunt zich hiervoor aanmelden via deze link. U krijgt dan een uitnodiging in uw mailbox met verdere instructies hoe u kunt deelnemen.

Last modified: 3 juni 2020