Webinar: Digitale transportstrategie: Data delen, hoe doe je dat?

Avatar

webinar digitale transportstrategie

Datum: 27 juli 2020

Tijd: 15:00 uur

Locatie: Online (aanmelden verplicht)

Digitalisering wordt steeds belangrijker in transport en logistiek. Het biedt de mogelijkheid meer inzicht te krijgen in wat er gebeurt, om voertuigen beter in te zetten, uw concurrenten te verrassen met nieuwe diensten en helpt ook de bereikbaarheid en duurzaamheid te verbeteren. Wat we nodig hebben is een infrastructuurvoorziening waardoor iedereen met elkaar verbonden kan worden. Daarvoor is een taal nodig die we allemaal kunnen begrijpen. Data delen ligt bij veel partijen voor in de mond als oplossing. Wat is dat eigenlijk? Hoe regelt u dat in en welke standaarden en technieken moeten bedrijven en overheden daarvoor gebruiken?

Dit webinar probeert op deze vragen, en wellicht meer als u wilt, een antwoord te geven en vertelt ook wat daarover in Europa allemaal wordt bedacht. We gaan samen met u op reis in deze spiegelwereld.

De experts

Roeland van Bockel
Roeland van Bockel studeerde rechten aan de universiteiten van Rotterdam en Universiteit Leiden. Werkzaam in verschillende functies op het gebied van de Nederlandse economische betrekkingen met Azië, Europese defensiesamenwerking, de liberalisering van de Europese telecommunicatiemarkt, stedelijk goederenvervoer, nautische veiligheid en binnenvaart, Single Window en supply chain security. Momenteel als beleidscoördinator ministerie voor Infrastructuur en Watermanagement betrokken bij de uitvoering van de Nederlandse digitale transportstrategie en projectcoördinator van het EU CEF-project FEDeRATED. FEDeRATED heeft als doel de EU te helpen bij het opzetten van een toekomstbestendige EU data delen infrastructuurvoorziening in de logistiek – www.federatedplatforms.eu

 

Wout Hofman
Wout Hofman, senior onderzoeker bij TNO, is gepromoveerd bij TU/E en Erasmus Universiteit op een control tower architectuur voor logistiek. Wout heeft diverse samenwerkingsverbanden en bedrijven geadviseerd over data delen, ook gericht op technologie en technologische ontwikkelingen. Hij heeft gewerkt voor douane (nationaal en EU), het Schengen informatie systeem, de Rotterdamse haven en vele andere sectoren als verzekeringen en landbouw. In zijn huidige rol initieert Wout enerzijds onderzoek bij universiteiten om ontbrekende elementen voor data deel oplossingen uit te zoeken en anderzijds adviseert hij de Europese Commissie (DG MOVE) over de realisatie van een European Data Space for Supply and Logistics. Ook stuurt hij inhoudelijk diverse blockchain projecten aan, bijvoorbeeld in het SPARK! Living Lab en ondersteunt hij met een team van TNO de invulling van FEDeRATED. Daarnaast stuurt hij inhoudelijk een team aan om toepassing van AI voor risico-analyse door douane te ontwikkelen.

Aanmelden voor dit webinar

U kunt kosteloos deelnemen aan dit webinar. Het webinar vindt plaats op maandag 27 juli om 15.00 uur. U kunt zich hiervoor aanmelden via deze link. U krijgt dan een uitnodiging in uw mailbox met verdere instructies hoe u kunt deelnemen.

Last modified: 14 juli 2020