Webinar OneLogistics: inkijkje in de logistiek rond de JSF

Avatar

jsf logistiek

Datum: 14 oktober 2020

Tijd: 15:00 uur

Locatie: Online (aanmelden verplicht)

De F-35 straaljager of JSF is ontwikkeld binnen het Joint Strike Force programma van de USA. Het samenwerkingsverband OneLogistics, met ondersteuning van de Topsector Logistiek, haalde het toekomstig beheer en onderhoud van de F-35’s in Europa naar Nederland. Dit webinar op woensdag 14 oktober geeft een inkijkje in het F-35 programma en de logistiek eromheen. 

De F-35 is een straaljager die ontwikkeld is binnen het Joint Strike Force-programma van de USA en dient als opvolger van de F-16 straaljager. De F-35 is besteld door verschillende Europese landen waaronder Nederland, de USA, Israël, Turkije, Japan en Zuid-Korea. Inmiddels zijn er ruim 400 exemplaren van de F-35 straaljager besteld door diverse Europese landen. De coördinatie van het toekomstige beheer en onderhoud van de F-35 bij de Europese landen kan vanuit servicelogistieke overwegingen het beste gecentraliseerd plaatsvinden. Vanuit het samenwerkingsverband OneLogistics is er met ondersteuning van de Topsector Logistiek gewerkt aan het naar Nederland halen van het toekomstig beheer en onderhoud van de F-35 in Europa.  In dit project rond de F-35 werkte de organisatie achter de Topsector Logistiek samen met OneLogistics, een samenwerkingsverband van Nederlandse bedrijven uit de Topsector Logistiek, kennisinstellingen en de ministeries van Defensie, Economische Zaken en Infrastructuur en Waterstaat.

Wat komt u te weten tijdens dit webinar?

Dit webinar geeft een inkijkje in het F-35 programma en de logistiek rondom de F-35. U komt meer te weten over de achtergronden van de logistiek, het is een complexe performance based logistics-structuur van een 5e generatie jachtvliegtuig waarvan er wereldwijd 3.200 zullen worden uitgerold.

Alvast meer lezen over de F-35? Klik dan hier.

De expert

René de Koning
René de Koning is CEO van OneLogistics  en sinds 2006 actief in het F-35 programma.

 

 

 

Aanmelden voor dit webinar

U kunt kosteloos deelnemen aan dit webinar. Het webinar vindt plaats op woensdag 14 oktober om 15.00 uur. U kunt zich hiervoor aanmelden via deze link. U krijgt dan een uitnodiging in uw mailbox met verdere instructies hoe u kunt deelnemen.

Foto: De JSF boven Amsterdam. Defensie/Frank Crébas.

Last modified: 5 oktober 2020