Webinar TIL: tool voor leidinggeven aan innovatie

Avatar

TIL

Datum: 23 juni 2020

Tijd: 15:00 - 16:00 uur

Locatie: Online

TNO heeft de doe-het-zelf-tool TIL ontwikkeld die gebruikers helpt te bepalen of ze competent zijn in ‘leidinggeven aan een innovatie in de logistiek’. Bij het innoveren in een bedrijf moet je samenwerken met tal van belanghebbenden. Dat vraagt om allerlei competenties. Met deze tool kijk je naar je eigen competenties. Je benoemt je leerdoelen om bepaalde competenties te verbeteren. En je bekijkt op een overzicht van cursussen welke daarbij passen. In dit webinar op dinsdag 23 juni a.s. zal door Peter Oeij van TNO worden toegelicht wat de TIL tool behelst en hoe deze werkt.

Als je het webinar hebt gevolgd kan je makkelijk zelfstandig werken met de Tool Innovatie Leiderschap.

De TIL is een tool om

• Voor jezelf te bepalen of je voldoende bekwaam bent in het „leidinggeven aan innovatie“. Dat doe je door eerst te benoemen wat een mogelijke concrete innovatie is voor het bedrijf waar je werkt. Vervolgens beoordeel je ‘paradoxen’ die kunt tegenkomen tijdens het proces: dat wil zeggen van het bepalen van de innovatie tot het invoeren ervan.
• Onderweg bepaal je je eigen leerdoelen bij „leidinggeven aan innovatie“
• En vervolgens kun je nagaan of er een passende cursus of een ander hulpmiddel (zoals een tool of aanvullende informatie) is om te werken aan deze leerdoelen. De tool bevat een overzicht met ‘links’ naar websites. Als je klaar bent heb je een handig inzicht voor jouw volgende stap in het bekwamen van
jezelf in het leidinggeven aan innovatie.

De expert

Dr. Peter Oeij is deskundig op het gebied van sociale innovatie, innovatie management, teams en leiderschap. Voor de logistieke sector heeft hij projecten gedaan over de sociale en organisatorische kant van innovatieprocessen en de link met HRM. De Tool Innovatie Leiderschap is gemaakt in opdracht van Topsector Logistiek. Peter is werkzaam bij TNO.

Last modified: 10 juni 2020