Webinar: wat kan duurzaamheid voor je bedrijf betekenen

Avatar

startup in residence

Datum: 14 juli 2020

Tijd: 11:00 uur

Locatie: Online (aanmelden verplicht)

Duurzaamheid, het is een breed begrip. Wat is het nu precies? Hoe begin je ermee? En wat kan het voor je bedrijf betekenen? Steeds meer bedrijven zijn bezig met ‘Corporate Social Responsibility’ (CSR), waarbij ze verantwoordelijkheid nemen voor de impact van het bedrijf op het gebied van o.a. milieu en maatschappij. Hoe je dit doet?

Ook Bleckmann, wereldspeler in omnichannel oplossingen voor Fashion en Lifestyle logistiek, zocht naar antwoorden op deze vragen. De vervolgstap was aan te haken aan de 17 Sustainable Development Goals die matchten met het eigen CSR beleid. Ze hebben ervoor gekozen om  zes onderdelen te selecteren en verder te onderzoeken.

Eén van de keuzes die zij naar aanleiding daarvan gemaakt hebben, is om zich aan te sluiten bij Lean & Green Europe. Lean & Green helpt bedrijven op weg naar duurzame oplossingen en efficiënte logistieke processen. Via Lean & Green is Bleckmann terechtgekomen bij BigMile. BigMile is een platform waarmee u uw footprint kan meten, monitoren, zien waar u kunt verbeteren, zien wat werkt en weten met welke maatregelen de meeste impact kan worden gerealiseerd.

Wat kom je te weten tijdens dit webinar?

In dit webinar vertelt Ron Thijssen, Corporate Social Responsibility Manager bij Bleckmann, meer over wat in zijn ogen Corporate Social Responsibility is, waarom je als bedrijf hiermee aan de slag gaat en vooral ook hoever je hierin gaat. Hij neemt je mee in het beleid van Bleckmann en de zes onderwerpen die zij gekozen hebben. Tijdens het webinar gaat Ron Thijssen steeds verder met je de diepte in, hij vertelt waarom ze gekozen hebben voor Lean & Green Europe en hoe zij uiteindelijk bij BigMile uitgekomen zijn om hun Carbon Footprint te meten.

Aansluitend neemt Leon Simons, program manager van Lean & Green Europe en productontwikkelaar van BigMile, je nog kort mee in wat Lean & Green doet voor bedrijven en wat BigMile is en wat de toegevoegde waarde van dit platform is voor logistieke bedrijven en verladers om hun CO2-uitstoot vast te stellen en te reduceren.

Aanmelden voor dit webinar

Je kunt kosteloos deelnemen aan dit webinar. Het webinar vindt plaats op woensdag 14 juli om 11.00 uur. Je kunt je hiervoor aanmelden via deze link. Je krijgt dan een uitnodiging in je mailbox met verdere instructies hoe u kunt deelnemen.

Last modified: 9 juli 2020