Werkatelier CTC Amsterdam Westkant @Smart Mobility Festival 2020

Avatar

mainportlogistiek

Datum: 19 november 2020

Tijd: 10:00 - 11:00 uur

Locatie: Online (graag aanmelden)

Amsterdam Logistics komt tijdens het Smart Mobility Festival 2020 met de sessie ‘Leren van slimme oplossingen in de mainportlogistiek’. In dit werkatelier verkent Janneke Nijsing, consultant op het gebied van datagedreven mobiliteitsoplossingen, samen met jullie bestaande én nieuwe toepassingen binnen en tussen de mainports in de Metropoolregio Amsterdam. Nijsing: ‘Het combineren van toepassingen zet het vliegwiel in werking.’

Het programma biedt inspiratie aan álle spelers in de logistieke sector, publiek én privaat. Bovendien creëert het kansen: we nodigen je van harte uit mee te denken over interessante nieuwe toepassingen die op basis van reeds aanwezige data ontwikkeld kunnen worden.

Zie blokkenschema #SMOBfestival2020 op donderdag 19 november van 10.00-11.00 uur.

Aanmelden voor werkatelier CTC Amsterdam Westkant

Meld je aan via: CTC@amsterdamlogistics.nl. Geef naast uw naam en organisatie, ook graag kort aan waar uw specifieke interesse naar uitgaat zodat we het programma-op-maat kunnen maken!

Opzet werkatelier

Het werkatelier start met een presentatie over Connected Transport Corridors (CTC) in de omgeving Amsterdam en een uitleg over de mix van bestaande (slimme verkeerslichten voor vrachtverkeer, actuele informatie aan boord) en toekomstige toepassingen zoals bijvoorbeeld het innovatieve truckparkeren in de haven van Amsterdam.

In deze video leggen we uit wat CTC Amsterdam Westkant inhoudt (tekst loopt door onder video)

Het tweede deel van het werkatelier gaan we samen op zoek naar mogelijke nieuwe toepassingen waar de sector op de korte en de lange termijn mee geholpen is in haar streven naar slim, schoon en samen.

Last modified: 17 november 2020