metropoolregio brussel

Fast Forward Freight tweede bedrijf dat remote scannen gebruikt

Op 15 oktober 2014 is tijdens een bijeenkomst op Schiphol de pilot ‘remote scannen’ van luchtvrachtzendingen door Fast Forward Freight en de Douane in gebruik genomen. Tijdens de bijeenkomst werd een demonstratie gegeven van het scannen van een luchtvrachtzending. Internationaal expediteur Fast Forward Freight maakt als tweede bedrijf op Schiphol gebruik van deze innovatieve pilot.

 

Fast Forward Freight scant de door de Douane geselecteerde vrachtzendingen zelf via de eigen x-ray en stelt deze scanbeelden vervolgens realtime aan de Douane beschikbaar. De Douane draagt zorg voor het op afstand ontvangen, uitlezen en analyseren van scanbeelden. Dit bevordert een snelle, efficiënte en veilige vrachtafhandeling voor zowel bedrijfsleven als de overheid.

 

De faciliteiten voor remote scannen is onderdeel van het programma Schiphol SmartGate Cargo, een van de eerste internationale publiek-private samenwerkingsprojecten in de luchtvrachtsector. Het gaat om een intensief en innovatief partnerschap tussen de particuliere sector en overheidsinstanties die verantwoordelijk zijn voor handhaving van de douanewetgeving.

 

De Douane werkt aan een geïntegreerde aanpak van al het toezicht op het grensoverschrijdende goederenverkeer, waarbij toezicht is geïntegreerd in de logistieke keten.

 

Bron: schiphol-smartgate.nl

Geef een antwoord