Gratis ebook voor logistieke managers Pharmaceuticals

 
Logistieke professionals in de Pharma die succesvol hun supply chain omvormen, zullen veel invloed hebben op het succes van hun organisatie. Sterker nog, degenen die het meest innoveren kunnen zich het beste positioneren om de logistiek te hervormen van kostenpost tot een ware bron van concurrentievoordeel. Dat is een van de belangrijkste conclusies van het nieuwe ebook ‘Vision Pharma Logistics 2020: Insights and practical advice’.
Het gratis ebook is eind 2015 uitgebracht door Schiphol Cargo en dient als leidraad voor logistieke managers in de Pharma. Het ebook is het resultaat van gesprekken met zeven experts in Pharmaceuticals en in aan Pharma gelieerde logistieke sectoren: Rinus Govers van uniQure; Judith Schut van Konica Minolta Medical; René Tjong Tjin Tai van Dyzle; Nina Heinz van LifeConEx/DHL Global Forwarding; Ryan Viegas van Watson Pharma (Actavis); Renate de Walle van Air France, KLM & Martinair en Antoinette van Kempen van SGS Netherlands.
Kansen en valkuilen
De voorwaarden en regelgeving in het globale pharma-vervoer veranderen snel. Ook wordt er volop geïnnoveerd en is de sector steeds complexer, onder meer door marktexpansie aan de aanbod- en de vraagzijde en steeds strengere kwaliteitseisen. De samenstellers van ‘Vision Pharma Logistics’ willen met het ebook kansen blootleggen, maar ook logistieke managers in de Pharma waarschuwen voor mogelijke valkuilen in het internationaal vervoer en hen adviseren over het inrichten van hun supply chains tot 2020.
Schiphol Cargo en pharma
Schiphol Cargo steunt tradtioneel actief de pharmasector. Zo lanceerde het in 2012 de unieke Pharma en Life Science Logistics stuurgroep. In de stuurgroep wisselen vertegenwoordigers van pharmaproducenten, het eigen logistieke netwerk en overheden en regelgevende instanties ideeën uit over problemen en mogelijke oplossingen. Ook heeft Schiphol Cargo pharma-roadshows gehouden in India en de VS en heeft het diverse pharma-shipper forums georganiseerd tijdens internationale logistieke bijeenkomsten.
European gateway pharma-produkten
Luchthaven Schiphol in Amsterdam is een belangrijke Europese toegangspoort voor pharmaceuticals. Het vervoer van deze producten is aanzienlijk, zowel qua volume als qua waarde. Het luchthavennetwerk biedt een geavanceerd systeem van handling en forwarding faciliteiten voor pharmaceuticals.
Gratis download
‘Vision Pharma Logistics 2020: Insights and practical advice’ kunt u hier gratis downloaden.

Geef een reactie