Havenbedrijf Amsterdam lanceert online zoekmachine

Op 29 oktober lanceert Havenbedrijf Amsterdam de ‘intermodal planner Port of Amsterdam’. Deze digitale transport planner geeft een actueel inzicht in intermodale lijnverbindingen via short sea (kustvaart), binnenvaart, spoor en de weg. Dit platform maakt de verschillende vervoersmogelijkheden in Europa via de Amsterdamse regio zichtbaar met als doel om nog  efficiënter en makkelijker te plannen en meer ladingstromen via de Amsterdamse havenregio te laten verlopen.

De online planner toont de mogelijke intermodale routes naar vrijwel alle locaties in Europa. Hiermee ontsluit de planner het intermodale achterland van de havens in de Amsterdamse havenregio. De online zoekmachine maakt het mogelijk om intermodale dienstverleners te vinden voor het vervoer van lading tussen 800 terminals in 45 landen. De planner bepaalt de meest optimale route uit meer dan 11.000 directe verbindingen.
 

Altijd intermodale verbinding

Voor de intermodale planner heeft Havenbedrijf Amsterdam een nieuwe functionaliteit laten ontwikkelen waarbij voor- of natransport via de weg geïntegreerd is met spoor, binnenvaart en short sea. Indien er in eerste instantie geen directe intermodale route gevonden wordt zullen alternatieve routes getoond worden met verlengd voor- of natransport via de weg waardoor de gebruiker toch een intermodale verbinding kan vinden.
Koen Overtoom, Operationeel directeur Havenbedrijf Amsterdam: ‘Concurrentiekracht van havens wordt mede bepaald door goede intermodale achterlandverbindingen en de mogelijkheid om short sea, binnenvaart, spoor en wegtransport te combineren. Deze gebruiksvriendelijke digitale transport planner maakt de vervoersmogelijkheden heel inzichtelijk en transparant voor onze klanten en levert daarmee een belangrijke bijdrage aan ons doel om meer ladingsstromen via de Amsterdamse havenregio te laten lopen.’ 

Intermodale terminals

Voor elk netwerk geldt dat een toename in verbindingen zowel de mogelijkheden als de efficiency  vergroten. De Intermodal planner Havenbedrijf Amsterdam is beschikbaar om logistieke bedrijven of planners te ondersteunen en transportdiensten te promoten. De Amsterdamse havenregio kent diverse intermodale dienstverleners zoals BCA/Ter Haak, Holland Cargo Terminal (HCT), VCK, SCS Multiport, Container Terminal Vrede, MEO en Container Terminal Beverwijk (CTB). Met input van deze partijen is de digitale transport planner tot stand gekomen.
Vanaf vandaag is de planner van Havenbedrijf Amsterdam online: zie
http://intermodalplanner.portofamsterdam.com
Bron: Port of Amsterdam

Geef een antwoord