state region 2023

Havenbedrijf Amsterdam partner van Startup Amsterdam

Op 4 juni vormde B.Amsterdam het decor voor de kickoff van Startup Amsterdam. Dit gebeurde in aanwezigheid van Burgemeester Eberhard van der Laan en Wethouder Economie en Haven, Kajsa Ollongren.

 

Startup Amsterdam is onderdeel van Startup Delta. Deze organisatie is opgericht door het Rijk, onder leiding van Neelie Kroes, en heeft als doel om het klimaat voor startups in Nederland te versterken. Startup Amsterdam heeft een breed programma dat erop gericht is om startups, incubators, bedrijven, investeerders en kennisinstellingen aan elkaar te verbinden. Daarnaast neemt zij ook initiatief om leerlingen van basisscholen te leren programmeren, en om talent dat bij een sollicitatie bij het ene bedrijf buiten de boot valt, door te verwijzen naar andere bedrijven met vacatures.

 

Innovatieve proeftuin

Havenbedrijf Amsterdam heeft zich met een Memorandum of Understanding als partner verbonden aan Startup Amsterdam. Andere partners zijn KLM, TomTom, EY, Philips, ABN AMRO en Deloitte. Het partnerschap is er onder andere op gericht om de Amsterdamse haven verder te ontwikkelen als proeftuin voor innovaties en startups op het gebied van energie transitie, biobased en circulaire economie. Daarnaast is Havenbedrijf Amsterdam continu op zoek naar nieuwe technologieën die de eigen operationele processen verder kunnen optimaliseren en naar innovaties op het gebied van logistiek. Het havengebied wordt hiermee een innovatieve proeftuin.

 

Meer informatie 

Kijk voor meer informatie op startupamsterdam.org.

Geef een antwoord