state of region amsterdam

Jeanet van Antwerpen nieuwe directeur SADC

Jeanet van Antwerpen is benoemd tot nieuwe directeur van SADC. Zij volgt vanaf 1 mei 2015 Ruud Bergh op die met pensioen gaat na een loopbaan van bijna 40 jaar in gebiedsontwikkeling, waarvan ruim tien jaar als directeur van SADC. Jeanet zal bij SADC haar fascinatie en ervaring in duurzame bedrijventerreinen en mobiliteitsontwikkeling gaan inzetten bij de ontwikkeling van werklocaties rondom Schiphol en in de Metropoolregio Amsterdam.

 

Jeanet van Antwerpen heeft 17 jaar bij Inbo gewerkt, als adviseur, partner en bestuurder. Zij heeft daar onder andere gewerkt aan campusontwikkelingen,  duurzame gebiedsontwikkeling en duurzame bedrijventerreinen, zoals de integrale gebiedsontwikkeling rond Lelystad Airport. Als commissaris is zij onder meer betrokken bij de integrale gebiedsontwikkeling van Aviolanda, bij vliegbasis Woensdrecht. Zij heeft ook ruim drie jaar ervaring met het opbouwen van een marktpositie voor Inbo in China. Zij heeft diverse projecten gedaan deels vanuit Shanghai, deels vanuit China, waaronder het project ‘Ascendas Xinsu Industrial Square’ in Suzhou. Daarnaast was Jeanet voorzitter van de adviescommissie van de Dutch Green Building Council die een Keurmerk voor Duurzame Gebiedsontwikkeling heeft ontwikkeld, en is zij gastdocent aan de Amsterdam School of Real Estate en bij het MUAD (Master of Urban and Area Development in Utrecht).

 

Regionale gebiedsontwikkelaar SADC

SADC ontwikkelt een samenhangend en gedifferentieerd portfolio van hoogwaardige werklocaties. SADC richt zich op (inter)nationale en regionale bedrijven, met name in economische sectoren als aerospace, fashion, food & flowers, life sciences en high tech. De werklocaties van SADC sluiten niet alleen op korte termijn maar vooral ook op lange termijn aan op de ambities en behoeften van de klant en haar omgeving. Om dit doel te bereiken beperkt SADC zich niet tot het leveren van alleen ‘stenen’ en ‘meters’. Zij verzorgt ook de marketing & sales van werklocaties en de internationale marketing van de Metropoolregio Amsterdam als aantrekkelijk vestigingsgebied. Om hier daadkrachtig uitvoering aan te geven heeft SADC met haar samenwerkingspartners de vereniging Amsterdam Airport Area (AAA) opgericht. SADC investeert ook in diverse netwerken, de voorzieningen op en rondom de locaties én in de kerntaak om partijen en stakeholders met elkaar te verbinden. SADC heeft vier aandeelhouders: Schiphol Group, provincie Noord-Holland, gemeente Amsterdam en gemeente Haarlemmermeer.

Geef een reactie