joost doesburg

Joost van Doesburg nieuwe hoofd Cargo Royal Schiphol Group

Joost van Doesburg wordt vanaf maart 2023 Head of Cargo bij Royal Schiphol Group. Hij volgt Anne Marie van Hemert op, die haar carrière per februari buiten Royal Schiphol Group zal voortzetten. Zijn aanstelling is in lijn met de wens van Air Cargo Netherlands (ACN) om een toegewijde en in de Schiphol-organisatie stevig gepositioneerd Head of Cargo aan te stellen. Van Doesburg gaat zich volledig richten op vracht, heeft ruime ervaring in de luchtvrachtsector en is zeer goed op de hoogte van alles dat er speelt op en rond Schiphol. 

Bron: Schiphol.nl.

Van Doesburg gaat zich erop toeleggen dat vracht een belangrijke positie behoudt op Schiphol. Ook gaat hij zich met zijn team focussen op belangrijke langetermijnontwikkelingen voor de luchtvrachtketen zoals de ontwikkeling van Schiphol-Zuidoost tot Cargo City, de bouw van een toekomstgericht Port Community Systeem en het Smart Cargo Mainport Programma. 

Joost Doesburg

Joost van Doesburg: “Vol enthousiasme keer ik na zeven jaar terug in de fascinerende luchtvrachtwereld en dan ook nog eens op een hele mooie positie, namelijk die van Head of Cargo bij Royal Schiphol Group. Samen met de luchtvrachtgemeenschap op de luchthaven Schiphol wil ik gaan werken aan het versnellen van innovatie, duurzaamheid en klantbeleving om zo de positie van Schiphol als voorkeursluchthaven van Europa te versterken. De laatste vier jaar heb ik als vakbondsvoorman op de luchthaven de Schiphol Group op tal van dossiers kritisch gevolgd. Met de totstandkoming van het sociaal akkoord in juni 2022 is een grote stap gezet naar een luchthaven met meer oog voor het welzijn, de arbeidsvoorwaarden en -omstandigheden van de duizenden onmisbare medewerkers. Deze verandering heeft mijn overstap mogelijk gemaakt.“