lelystad airport open

‘Lelystad kan niet langer on hold staan: de airport moet nu open’

Eind oktober brachten leden van de commissie Infrastructuur en Waterstaat van de Tweede Kamer een bezoek aan Lelystad Airport. Burgemeester Mieke Baltus, gedeputeerde Jan de Reus, wethouder Adam Elzakalai en directeur van Lelystad Airport Wilma van Dijk heetten hen hartelijk welkom.

Dit bericht verscheen eerder op Lelystad.nl.

Rondleiding van de Tweede Kamerleden in de terminal van Lelystad Airport
Foto: gemeente Lelystad.

De kamerleden kregen verschillende presentaties over het sociaal-economische belang van Lelystad Airport als vakantieluchthaven voor de brede regio: kansen op werk en versterking van het onderwijs. Ook kregen zij een rondleiding door de terminal die geheel gereed is en direct open kan, zodra het sein op groen gaat.

Wethouder Adam Elzakalai van de gemeente Lelystad hield een helder pleidooi voor zo snel mogelijke openstelling van Lelystad Airport: “Het wachten heeft nu lang genoeg geduurd. Het vliegveld ligt hier kant en klaar, aan alle door de Tweede kamer gestelde randvoorwaarden is voldaan, Lelystad kan niet langer on hold staan.

Het niet openen van Lelystad Airport is kapitaalvernietiging van een kwart miljard. Het is de hoogste tijd om de stad en de ondernemers die veel geïnvesteerd hebben en willen investeren, duidelijkheid te geven en Lelystad, haar inwoners én de regio die economische en maatschappelijke impuls te geven die hen is beloofd.”