state of region amsterdam

Manager supply chain FloraHolland finalist Logistiek Manager 2014

Edwin Wenink is een van de drie finalisten die in maart 2015 strijden om de titel Logistiek Manager van het jaar. Dat heeft de jury van de verkiezing bekendgemaakt. Wenink neemt het op tegen Tim Daam, hoofd logistiek Agristo, en Jascha Woudenberg (47) — logistiek manager Tiger Products.

 

Edwin Wenink (45) is manager supply chain van FloraHolland in Aalsmeer. Na de reorganisatie is hij vanaf begin dit jaar op deze positie gekomen. Daarvoor was Wenink verantwoordelijk voor supply chain development. Zijn afdeling bestaat uit ongeveer 200 medewerkers, vijf managers geven leiding aan de dagelijkse operatie. Bij FloraHolland gaf Wenink het startsein voor deelname aan diverse verbeterprojecten in samenwerking met ketenpartners in de sierteeltsector. Dat leidde tot belangrijke  innovaties, die veel aandacht kregen. Voorbeelden daarvan zijn GreenRail, HubWays en DaVinc3i. Voor zijn periode bij FloraHolland (vanaf 2007) deed Wenink ervaring op in de chemische sector bij Hoyer.

 

Edwin Wenink: “De afgelopen jaren heb ik out of the box mogen denken en de kans gekregen om de nodige innovatie tot stand te brengen. Samen met ketenpartners zijn we er in geslaagd  om tastbare resultaten neer te zetten. Een belangrijk onderdeel is de focus op de mens, of het nu gaat om de ontwikkeling van mijn medewerkers of de benodigde ‘mental shift’ bij ketenpartners en binnen de eigen organisatie. Op basis van mijn lessons learned wil ik een energie geven aan de noodzakelijke innovatie in het logistieke domein.”

 

Bron: Logistiek.nl, Foto: logistiekmanagervanhetjaar.nl

Geef een reactie