Milkrun wint Cargo Award 2015!

 Het ACN project Milkrun heeft de Cargo Award 2015 in ontvangst mogen nemen. Dat gebeurde bij de jaarlijkse Schiphol Aviation Awards. De samenwerking tussen de betrokken partijen maakt de Milkrun uniek in zijn soort en laat zien waar de Cargo Community toe in staat is. Onder grote belangstelling namen de stuurgroepleden, die vanaf het begin af aan betrokken waren bij dit project, de prijs in ontvangst.
Dimitri Brink (ACN/Panalpina) bedankte de stuurgroepleden die vanaf de start aan dit bijzondere project hebben meegewerkt: Jeroen Dekker (DHL), Jeroen Giling (Menzies), Frank Bos Jr (Bos Logistics), Jaap Kok (Nippon), Martijn Kuiken (Cargonaut) en Thierry Huizing (ACN). Hij benadrukte dat dit een prachtige basis legt om verder aan de slag te gaan met de volgende uitdagingen: “De resultaten met betrekking tot het uitsparen van truck-movements en CO2 reductie zijn mooi en de toevoeging van de tweede afhandelaar laat zien dat de Milkrun op het “point of no return” is gekomen. Nu gaan we aan de slag om dit concept verder uit te werken voor de export en andere mogelijke toepassingen.”
“Ook de bedrijven die hun nek hebben uitgestoken voor dit project verdienen een dankwoord: Panalpina, DHL Global Forwarding, Nippon, Menzies, Bos Logistics, Rhenus, DB Schenker, ITG, UTi, VCK Logistics, NBK, Fast Forward Freight, Quick Cargo Services en de jongste deelnemers Swissport, R. Nagel Transport en CEVA Logistics. Samen met deze partijen wordt het concept steeds verder uitgebreid en continu verbeterd. Ook air cargo book levert, in de eerste fase samen met Cargonaut en nu in directe samenwerking met ACN, een mooie en belangrijke bijdrage in de ontwikkeling van de ondersteunde portal.” sluit Dimitri Brink af.
Het Milkrun project wordt gezamenlijk door ACN en Schiphol Group uitgevoerd en heeft als doel het optimaliseren van het 1e en 2e linie verkeer voor de inbound vrachtstroom. Minder truckbewegingen, CO2 reductie en de efficiëntere inzet van trucks zijn een aantal resultanten van dit project. Het project management ligt bij Air Cargo Netherlands de Nederlandse luchtvracht branche-organisatie. Hier binnen valt het informeren van de markt, opstellen van rapportages, ondersteuning en de operationele uitvoering. Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met Thierry Huizing via milkrun@acn.nl.
Bron: ACN.nl

Geef een antwoord