Over Amsterdam Logistics

Graag heet ik u welkom op Amsterdam Logistics, het online platform voor de logistiek in de Metropoolregio Amsterdam. Toen mij werd gevraagd als voorzitter van de Kerngroep Logistiek in de Metropoolregio Amsterdam dit welkomstwoord te schrijven, was de eerste vraag die ik mezelf stelde: wat is de kracht van de community Amsterdam Logistics? Het antwoord is eenvoudig.

Amsterdam Logistics brengt mensen samen die in het hart van de logistiek leven en werken en bezig zijn met groei, ontwikkeling en innovatie vanuit de theorie en praktijk. De community verenigt kleine ondernemers en grote bedrijven en vertegenwoordigers van overheden, brancheorganisaties en kennis- en onderzoeksinstellingen.

Jos Nijhuis

Jos Nijhuis
Foto: Schiphol Group

Kennis delen en samenwerken op Amsterdam Logistics

Op onze online community verrijken de deelnemers elkaar met kennis en frisse ideeën. Samen zetten ze nieuwe vormen van samenwerking op. De grote gemene deler is de overtuiging dat de sector logistiek – nu al van wereldfaam – verder kan groeien door kennisdeling, innovatie en samenwerking. Alleen zo kan de internationale concurrentiekracht van de sector logistiek en van de Metropoolregio Amsterdam in zijn geheel worden versterkt.

Amsterdam Logistics verenigt mensen die in het hart van de logistiek leven en werken en die bezig zijn met groei, ontwikkeling en innovatie

Thema’s Amsterdam Logistics

Zes thema’s staan centraal op Amsterdamlogistics.nl. Ze staan voor de toekomst van de logistiek in onze regio:

  • Arbeidsmarkt & onderwijs
  • Circulaire economie
  • City Logistics
  • E-commerce
  • Innovatie & technologie
  • Ontwikkelingen mainports

Onze community verenigt mensen rond de logistiek in de breedste zin van het woord. Wij heten ook u graag welkom op Amsterdamlogistics.nl.

Jos Nijhuis
CEO Schiphol Group
Voorzitter Kerngroep Logistiek, Amsterdam Economic Board

—————————————————

Initiatiefnemers Amsterdam Logistics

Amsterdam Logistics is onder de naam Dinalog Amsterdam in 2013 gestart op initiatief van onder meer Kamer van Koophandel, SADC, Schiphol Group, Havenbedrijf Amsterdam, FloraHolland, Hogeschool van Amsterdam, Gemeente Haarlemmermeer en ACN. Wilt u meer weten over Amsterdamlogistics.nl, dan kunt u een mail sturen aan Reinier Folkerts van SADC.