Over Amsterdam Logistics

Welkom op Amsterdam Logistics, het online platform voor de logistiek in de Metropoolregio Amsterdam. Amsterdam Logistics brengt mensen samen die in het hart van de logistiek leven en werken en bezig zijn met groei, ontwikkeling en innovatie vanuit de theorie en logistieke praktijk. Ons platform verenigt kleine ondernemers en grote bedrijven en vertegenwoordigers van overheden, brancheorganisaties en kennis- en onderzoeksinstellingen.

Kennis delen en samenwerken op Amsterdam Logistics

De bezoekers van Amsterdamlogistics.nl versterken elkaar met kennis en goede ideeën. Samen zetten ze nieuwe vormen van samenwerking op met als grote gemene deler de overtuiging dat onze logistieke sector – nu al van wereldfaam – verder kan groeien door kennisdeling, innovatie en samenwerking. Alleen zo kan de internationale concurrentiekracht van onze sector en van de Metropoolregio Amsterdam in zijn geheel worden versterkt.

Thema’s Amsterdam Logistics

Zes thema’s staan centraal op Amsterdamlogistics.nl. Ze staan voor een veelbelovende toekomst voor de logistiek in onze regio:

  • Arbeidsmarkt & onderwijs
  • Circulaire economie
  • City Logistics
  • E-commerce
  • Innovatie & technologie
  • Ontwikkelingen mainports

Stakeholders Amsterdam Logistiscs

Amsterdam Logistics is onder de naam Dinalog Amsterdam in 2013 gestart. Amsterdam Logistics is het communicatieplatform voor de Amsterdam Logistics Board (ALB). De ALB heeft als doel de ontwikkelingen, uitdagingen en vraagstukken van de logistiek in de Metropoolregio Amsterdam over het voetlicht te brengen. Via Amsterdam Logistics en via bijeenkomsten en events. De ALB onderhoudt en versterkt zijn netwerk van marktpartijen, overheden en kennisinstellingen via twee tafels: 1. Amsterdam Airport Area (internationale markten & acquisitie, uitgevoerd door SADC) 2. Tafel Ruimte & Infra (programmamanagement SADC).

Contact met Amsterdam Logistics

Wilt u meer weten over Amsterdamlogistics.nl, dan kunt u ons een e-mail sturen.