basismonitor noord-holland

Amsterdam start proef met elektrisch transport

Voor dertig elektrische bestel- en vrachtwagens worden op 1 maart 2015 RVV-ontheffingen die één jaar geldig zijn afgegeven. Hiermee kunnen deze voertuigen bijvoorbeeld vanaf de stoep laden en lossen, leveren buiten de venstertijden en bepaalde voetgangersgebieden inrijden.

 

Met deze pilot wil de gemeente onderzoeken of het ondernemers over de streep trekt om elektrisch te rijden of leveren, wat de (economische) voordelen voor vervoerders zijn, maar ook het effect op de verkeersveiligheid en openbare ruimte. Voor het aanvragen van de ontheffing hoeven gedurende de pilot geen leges betaald te worden.

 

Aanmelden

Aanmelden voor de pilot kan tot 16 januari 2015 via het aanmeldformulier. Lees voor het aanmelden eerst de voorwaarden. Belangrijk:

  • Wie het eerst komt, wie het eerst maalt.
  • Alleen ondernemers kunnen deelnemen.
  • Voor de voertuigcategorieën N2 en N3 (bestelvoertuigen zwaarder dan 3,5 ton en vrachtvoertuigen) zijn in totaal vijftien RVV-ontheffingen beschikbaar. Per bedrijf worden maximaal drie ontheffingen afgegeven.
  • Voor de voertuigcategorie N1 (bestelvoertuigen tot 3,5 ton) zijn in totaal vijftien RVV-ontheffingen beschikbaar. Per bedrijf wordt maximaal één ontheffing afgegeven.

 

Bron: amsterdam.nl

Geef een reactie