Seamless Connections – Future Framing

Avatar

 

Future Framing was onderdeel van het programma Seamless Connections. Het project is begin 2015 afgerond. Future Framing was gericht op het realiseren van een mental shift voor verandering en innovatie in de logistiek, onder meervia interactieve workshops. Het project is afgerond met een uitgebreid rapport waarin de projectleiders hun ervaringen beschrijven. Ook geven ze werkbare adviezen om innovatie aan te jagen binnen bedrijven en tussen bedrijven onderling.

Resultaat
Minstens 70 partijen zijn bereikt binnen Future Framing. 175 mensen hebben deelgenomen aan de workshops en interventies. In het rapport ‘De verlamming van de logistieke sector belemmert vernieuwing en samenwerking in de Metropool Regio Amsterdam’, zijn de eindresultaten vastgelegd. De resultaten zijn samen met andere publicaties online gepubliceerd en daarmee beschikbaar voor een breed publiek.

 

Oorspronkelijke doel
Het optimaal ontsluiten van de opgedane kennis en ervaring over (nieuwe) logistieke concepten in de diverse pilots binnen Seamless Connections ten einde een mental shift te stimuleren in de logistieke sector als geheel.

Aanpak
Via drie interventiepaden hebben bedrijven op interactieve wijze kennis kunnen maken met innovatie. Ook werden ze geholpen om op alle niveaus de vertaalslag van innovatie te maken naar hun eigen organisatie. De interventiepaden waren:

  1. Innovatie binnen netwerkbedrijven; met innovatie workshops en supply chain innovation workshop organisaties van binnen uit helpen innoveren en ze zo uit te rusten voor de stap naar ketensamenwerking.
  2. Supply chain innovation workshop voor mensen en bedrijven in het netwerk van de Metropoolregio Amsterdam.
  3. Future cargo handling gericht op logistieke samenwerking ten behoeve van de afhandeling op de luchthaven Schiphol.

Betrokken partijen
Future Framing was een project van Dinalog, Workshop2Go en de Hogeschool van Amsterdam. Het project is mogelijk gemaakt dankzij het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), Provincie Noord-Holland en Kansen voor West (G4P4).

Hier wordt geïnvesteerd in de toekomst. Dit project is mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie

Bekijk ook:

> Seamless Connections – Airlink

> Seamless Connections – Trainlanes

Last modified: 7 mei 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.