Seamless Connections – Secure Lanes

Avatar

Beschrijving project 

Secure Lanes richt zich op versnelling en beveiliging van supply chains binnen, van en naar Haven Amsterdam. In aanvang ligt de focus op vier deelprojecten.

  • Green Lane Accra, Ghana-Amsterdam. Het ontwikkelen van een ongehinderde stroom door een optimale cacao-produkten supply chain, gericht op veiligheid en zekerheid.
  • Extended Gate — Het inrichten en ontwikkelen van een faciliteit binnen Haven Amsterdam om containers veilig en efficient af te handelen, eea in samenhang met het verder ontwikkelen/stimuleren van een papierloze afhandeling van containers vanuit Rotterdam (bvk per binnenvaart), waarbij efficiëntie verder vergroot wordt.
  • Verplaatsing BIP (buitengrensinspectiepost) en veterinaire inspectie van Rotterdam naar Amsterdam.
  • Uitbreiding DGVS (documentloos goederenvolgsysteem) naar haven Amsterdam. Een aantal bedrijven hebben belangstelling om te participeren in het DGVS van Schiphol.

Door deze projecten versterkt het Havenbedrijf haar Europese en regionale logistieke spilfunctie.  Douane-toezicht wordt, samen met andere toezichthouders, zo optimaal mogelijk en ten gunste van de bedrijven en de regio ingezet om de concurrentiekracht voor lading en vestigingen te versterken.

Doel(en) project

Project richt zich op het versterken van de Amsterdamse regio op het gebied van toezicht-regelgeving. Het gaat om het wegnemen van hindernissen, verlagen van kosten en versterken van concurrentiekracht, e.e.a. middels het stimuleren van het gebruik maken van bestaande en nieuwe mogelijkheden op het gebied van douane-en andere toezicht regimes.

Aanpak

Havenbedrijf Amsterdam bezoekt havenbedrijven samen met de douane om optimalisatie supply chain te realiseren.

Beoogd resultaat

Greenlane Accra/Amsterdam, uitbreiding DGVS naar haven, verplaatsing BIP naar Amsterdam. 

 
 

Last modified: 7 mei 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.