basismonitor noord-holland

René Smit benoemd tot voorzitter Raad van Commissarissen

 

Met ingang van 1 januari 2014 is René Smit benoemd tot voorzitter van de Raad van Commissarissen van Havenbedrijf Amsterdam N.V.

 

De heer Smit is afgelopen week op voordracht van de Raad van Commissarissen door de aandeelhouder van Havenbedrijf Amsterdam benoemd tot voorzitter. De gemeente Amsterdam is enig aandeelhouder van Havenbedrijf Amsterdam. René Smit volgt de heer Klaas Westdijk op, die eerder in 2013 wegens persoonlijke omstandigheden is teruggetreden. De heer Smit heeft sinds het terugtreden van Klaas Westdijk het voorzitterschap waargenomen.

 

Loopbaan

De heer Smit is in december 2013 afgetreden als voorzitter van het College van Bestuur van de Vrije Universiteit van Amsterdam, welke functie hij sinds 2005 heeft bekleed. Tijdens zijn studie economie werd hij actief in de gemeentepolitiek. In 1990 werd Smit benoemd tot Wethouder bij de gemeente Rotterdam, waar hij onder meer verantwoordelijk was voor Haven en Financiën. De heer Smit bekleedt een aantal toezichthoudende functies waaronder: lid van de Raad van Commissarissen bij de Kloosterboer Groep, lid van de stichting ‘Instandhouding Nieuwspoort’ en voorzitter Raad van Toezicht bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

 

Bron: Havenbedrijf Amsterdam

Geef een reactie