Benoeming Ruud Zondag

Ruud Sondag benoemd tot interim CEO Royal Schiphol Group

Ruud Sondag is per 1 november 2022 de nieuwe CEO van Royal Schiphol Group. De raad van commissarissen benoemt hem ad interim tot 31 augustus 2023. Hij vormt het directieteam van Schiphol Group samen met Robert Carsouw (Chief Financial Officer, CFO) en Hanne Buis (Chief Operating Officer, COO).  

Bron: Schiphol.nl.

De procedure voor een definitieve opvolger is door de RvC direct gestart nadat Dick Benschop zijn aftreden aankondigde. Dit proces neemt vanzelfsprekend enige tijd in beslag en gaat gewoon door. De RvC wil geen tijd verliezen in deze voor Schiphol uitdagende tijden en vindt het noodzakelijk om snel een Interim CEO te benoemen die de dagelijkse leiding van Schiphol op zich kan nemen. Prioriteit daarbij is de operationele processen bij Schiphol snel en grondig op het niveau te brengen dat passagiers en luchtvaartmaatschappijen mogen verwachten. Hij blijft daarom tot het einde van de zomerperiode 2023.  

Ruud Sondag

Ruud Sondag over Schiphol: “Mooi bedrijf met grote uitdaging”

Ruud Sondag: “Schiphol is een mooi bedrijf met op dit moment een grote uitdaging. Ik ben enorm gemotiveerd om samen met alle medewerkers en stakeholders Schiphol weer op de rit te krijgen. Structurele verbetering is essentieel voor de reiziger, voor luchtvaartmaatschappijen en voor Nederland.” 

Ruud Sondag is onder andere commissaris bij ProRail en het Havenbedrijf Rotterdam. Deze functies legt hij neer om zich volledig te kunnen focussen op Schiphol. Hiervoor was hij onder meer CEO van energiebedrijf Eneco en voorzitter van de raad van commissarissen van Vebego. Ook was hij meer dan tien jaar CEO van Van Gansewinkel Groep en grootaandeelhouder van Van Scherpenzeel Groep. Beide bedrijven richten zich op duurzame inzameling en recycling, energie en water.