Schiphol in top 10 e-AWB origins

De laatste cijfers van IATA laten een bemoedigend beeld zien voor de e-AWB adoptie. In Augustus is de e-AWB penetratie wereldwijd gestegen tot 31.7%, dit is een stijging van 2.7% ten opzichte van juli. Deze maand op maand groei is de sterkste stijging in 2015 tot nu toe.
Het interessante is dat Schiphol een van de 9 airports is die bijdragen aan meer dan de helft van het totale e-AWB volume. De top 9 bestaat verder uit HKG, SIN, ICN, DXB, TPE, CDG, LHR and ORD. Gemiddeld hebben deze airports een 39% e-AWB penetratie. Schiphol heeft de afgelopen maand een stevige groei doorgemaakt van 30.8% naar 34.8%. Inmiddels is er een definitieve tekst klaar vanuit het e-AWB Single Process intiatief. Deze zal op 17 november tijdens de e-dag gepresenteerd worden.
Daarnaast zal er op de ACN website binnenkort een projectpagina beschikbaar komen, waarop alle informatie met betrekking tot het e-AWB Single Process bij de airlines en afhandelaren op Schiphol te vinden is. Lees hier het volledige IATA verslag over de laatste cijfers.

Geef een reactie