state of region amsterdam

Simon Loos rijdt elektrisch voor Heineken

Sinds kort kunnen horeca-klanten van bierbrouwer Heineken in de hoofdstad een elektrische vrachtauto voor de deur verwachten. De vrachtauto wordt voor Heineken ingezet door vervoerder Simon Loos.

 

De volledig elektrische 12 tons vrachtauto van Heineken Groothandel wordt, in samenwerking met Simon Loos, ingezet voor de distributie van het Heineken-assortiment in Amsterdam.

 

Het is de eerste van minimaal vier elektrische vrachtauto’s die in Amsterdam gaan worden ingezet. Deze transitie past binnen de ambitie van Heineken Nederland om in 2020 voor de horecadistributie in alle grote steden in de Randstad volledig gebruik te maken van zero emission transport.

 

De aanwezigheid van de elektrische vrachtauto’s is onder meer het resultaat van de samenwerking tussen Heineken Nederland en de Gemeente Amsterdam. Beide partijen maken onderdeel uit van het Europees project FREVUE, dat elektrisch vrachtvervoer door de stad stimuleert en onder meer tot doel heeft de luchtkwaliteit te verbeteren.

De vrachtauto, ontwikkeld door Ginaf, is dankzij het laadvermogen van 9 ton en een bereik tot 200 kilometer uitermate geschikt voor stedelijke distributie.

 

De Gemeente Amsterdam is enthousiast over het groene rijden van de brouwer in de stad: ‘Amsterdam loopt wereldwijd voorop in elektrisch vervoer. Dat komt door de inspanningen van heel veel innovatieve mensen in de stad en door organisaties zoals Heineken, die de eerste stap durven te zetten. En toch staan we nog aan het begin; ook anderen kunnen en moeten nog stappen zetten om het transport te verduurzamen. Koplopers laten zien wat kan en waar het naar toe gaat’, aldus wethouder Abdeluheb Choho van de Gemeente Amsterdam. 

 

‘We zijn voortdurend bezig de CO2-uitstoot door de gehele waardeketen heen te verminderen. De inzet van deze vrachtauto’s is weer een stap in de goede richting’, voegt Jeroen Corver, directeur Heineken Groothandel toe. ‘Heineken en Amsterdam zijn daarnaast al 150 jaar onlosmakelijk met elkaar verbonden. Oprichter Gerard Adriaan Heineken was al zeer betrokken bij het groen houden van de stad; hij hielp onder meer bij de realisatie van het Vondelpark. We zetten dit graag voort en zien het dan ook als onze verantwoordelijkheid om een steentje bij te dragen aan het leefbaar en groen houden van de stad’, aldus Corver. (TH)

 

Bron: TLN.nl

Geef een reactie